News
5 Lelystad Airport

2.000 bezoekers bij Lelystad Airport

06-04-2018 | Dag van de bouw

Afgelopen zaterdag 2 juni tijdens de dag van de bouw was er een grote opkomst van geïnteresseerde en toekomstige passagiers. 2.000 geïnteresseerden van jong tot oud zette de eerste stap in de nieuwe Terminal van Lelystad Airport. Een dag vol met een springkussen, kleurplaten en een vliegtuigrace voor de kinderen en mooie verhalen over samenwerkingen en het duurzame ontwerp. Architecten Noud Paes (Partner) en Julius Klatte van Paul de Ruiter Architects zijn dankbaar voor de vele positieve reacties op hun toelichting van het ontwerp.

Op allerlei plekken in de terminal vertelden specialisten over de diverse onderdelen van het (bouw)project. Naast Lelystad Airport zelf hadden ook de TBI-bouwcombinatie, Syscon (ICT-leverancier) en Viggo(integraal dienstverlener), Lelystadse Boer en het Aviodrome een marktkraampje.

Ontwerp

Het ontwerp van de nieuwe terminal met een LEED Gold certificering stelt de beleving van de passagier centraal waardoor de luchthaven onderdeel wordt van de vakantie-ervaring van de reizigers: ongedwongen en comfortabel.

De spectaculaire eenvoud van het polderlandschap in Flevoland vormt het startpunt voor het ontwerp van de nieuwe terminal in de geest van ingenieur Lely. Passend in het weidse, abstracte polderlandschap zet de nieuwe terminal in op een krachtig horizontaal gebaar. De terminal bestaat uit een langgerekt volume dat landzijde en luchtzijde van elkaar scheidt en de pier met wachtruimtes in zich opneemt.

Ongedwongen en comfortabel

Lelystad Airport (LA) wordt een volledige selfservice luchthaven, met geavanceerde state-of-the-art systemen die aansluiten bij de mobiele, digitale wereld. Zo kunnen passagiers zelfstandig inchecken en bagage afleveren. Ook extra bagage wordt op eigen initiatief betaald en ingecheckt. Technieken zoals het ‘just in time’-systeem, dat passagiers informeert wanneer ze naar de gate kunnen vertrekken, vergroten het reisgemak en het vrijheidsgevoel van passagiers.

LA faciliteert straks met name vakantievluchten van en naar toeristische steden en regio’s in Europa en andere landen rondom de Middellandse Zee en heeft als doelstelling uit te groeien tot de ‘Preferred Leisure Airport’ van Europa. Eind dit jaar zal de Terminal opgeleverd worden en vanaf 2020 kunnen zullen de eerste passagiers het vliegtuig nemen vanaf LA.Omroep Flevoland Film ‘’Open dag bij nieuwe Terminal Lelystad Airport’’.
Lelystad Frontal
Lelystad Binnen
Lelystad Meisje
Lelystad Marktkraam
Lelystad Airplane
Deel dit bericht
Terug naar overzicht