Kantoorgebouw Anteagroup

Duurzame klimaatbestendige werkomgeving
  • kantoren
    kantoren
  • BREEAM
    BREEAM

Voor Advies- en Ingenieursbureau Oranjewoud ontwierpen we een nieuw kantoorgebouw. Het nieuwe kantoor is landschappelijk ingepast in de geluidswal direct naast de snelweg A47. Het gebouw is met BREEAM-NL Very Good gecertificeerd en daarmee zeer duurzaam.

Oranjewoud2

Zicht op de snelweg

Het vijf bouwlagen tellende kantoorgebouw snijdt dwars door de geluidswal heen. Aan de kant van het parkeerterrein, waar zich tevens de hoofdentree bevindt, rust het gebouw op kolommen, terwijl het aan de snelwegkant oprijst uit het talud. Aan deze zijde biedt een verdiepingshoog panoramavenster van vijftig meter vanuit het restaurant ruim uitzicht op het landschap en de A27. Het restaurant biedt bovendien toegang tot de ruime patio in het midden van het gebouw, die is ingericht als binnentuin en ontmoetingsplek. Op de eerste etage bevinden zich de receptie, het restaurant en diverse vergaderruimtes. De kantoren bevinden zich op de bovenste drie verdiepingen en zijn ingericht volgens de principes van ‘het Nieuwe Werken’ waarbij de vrije vloervlakken volledig flexibel indeelbaar zijn.

Oranjewoud3

De gevel reageert op de weersomstandigheden

Voor de gevel ontwikkelden we een speciaal geïsoleerd aluminium vliesgevelsysteem met verticale aluminium vinprofielen. De vinprofielen zorgen door de reflectie voor extra daglicht in de kantoren. Door de schaduwwerking van de vinnen en de reflectie van het aluminium reageert de gevel op de zon en verandert het beeld van het kantoorgebouw mee met de weersomstandigheden. Ook de gevels van de binnenpatio zijn bekleed met aluminium panelen, dit zorgt ervoor dat de lichtinval in zowel de patio als de omliggende kantoorruimtes optimaal is.

Het beeld van het kantoorgebouw verandert mee met de weersomstandigheden.
Oranjewoud4 1
Oranjewoud4 2
Oranjewoud4 3
Oranjewoud4 4

Zichtbaar duurzaam

Het kantoorgebouw is BREEAM-NL Very Good gecertificeerd, het gebouw is klimaatbestendig en energiezuinig. De CO2-uitstoot wordt gereduceerd met energiezuinige installaties, er zijn waterbesparende maatregelen genomen voor de toilet- en douchevoorzieningen en energiebesparende daglichtregelingen. Ook de waterberging draagt bij aan de duurzaamheid van het gebouw. Het hemelwater wordt opgevangen door infiltratiekratten, waarna het water geleidelijk in de bodem verdwijnt.

Project details

Gegevens

Locatie Oosterhout
Bruto vloeroppervlak 8.458 m²
Programma Kantoorgebouw
Certificering BREEAM-NL Very Good
Start ontwerp september 2009
Start bouw april 2012
Oplevering april 2013

Ontwerpteam

Opdrachtgever OVG projectontwikkeling
Gebruiker Oranjewoud
Ontwerp Paul de Ruiter Architects bv
Project architect Paul de Ruiter
Projectteam Marlous Vriethoff, Richard Buijs, Lionel Nascimento Gomes, Haik Hanemaaijer
Adviseur constructie Bartels Ingenieursbureau, Veenendaal
Adviseur installaties Hiensch Engineering, Badhoevedorp
Adviseur bouwfysica DGMR
Adviseur bouwkosten BBN Adviseurs
Projectmanagement Projectis
Interieurarchitect Daya Concepts
Stedenbouwkundige MUST
Gevelbouwer De Groot en Visser
Aannemer Dura Vermeer
E-installaties Van den Pol Elektrotechniek
W-installaties Klimaatservice Holland bv
Fotografie Pieter Kers