Paul de Ruiter
Alex Pietersesquare

Alex Pieterse

Bouwkundig ontwerper

Alex heeft zijn opleiding Bouwkunde aan de Hogeschool van Amsterdam gevolgd en studeerde in de zomer van 2018 af binnen de specialisatie bouwtechnologie, een specialisatie die zich richt op de vertaalslag van ontwerp naar uitvoering. Tijdens zijn opleiding begon hij samen met een studiegenoot een eigen bureau waarbinnen ze met name richtten op particulieren.

“Vanaf kinds af aan was ik gefascineerd door alles wat met bouwen te maken heeft; van het bouwen van een boot tot aan het ontwerpen van evenementenpodia. Deze fascinatie leidde later tot een diploma Bouwkunde. Het is de interesse in techniek die mij altijd weet te boeien binnen de bouw.”

Na het afronden van zijn opleiding was er genoeg te doen rond de eigen projecten. Veel zijn inmiddels in uitvoering waarmee de drang naar een andere uitdaging kwam, een baan bij Paul de Ruiter.

“Tijdens mijn studie zijn verschillende gebouwen van Paul de Ruiter langs gekomen in de colleges. Met name de combinatie van techniek, klimaatbeheersing en architectuur in de gebouwgevels wist mij al snel te boeien. Toen de tijd kwam om een baan te zoeken binnen mijn vakgebied kwam Paul’s bureau al snel bovenaan de voorkeurslijst te staan.”

Bij Paul de Ruiter Architects is Alex aan de slag gegaan met o.a. de uitvoeringsfase van de studentenwoningen aan de Poeldijkstraat waar hij zich met name op de detaillering richt.

“Tijdens het werken voor verschillende particulieren miste ik het teamgevoel, samen iets creëren waarbij ieders kennis wordt gebruikt om een goed product neer te zetten. Dit gevoel heb ik wel bij Paul de Ruiter gevonden. Het bureau voelt, ondanks de relatief grote projecten, niet aan als een groot bedrijf.”