Artem Alexandrov

Intern Architect

Na het afronden van zijn bachelor in architectuur en bouwkunde aan de Technische Universiteit Eindhoven volgt Artem momenteel een masteropleiding in architectuur aan de Technische Universiteit Delft. Artem zal tot februari 2023 stage lopen bij Paul de Ruiter Architects en hij is van plan zijn studie in februari 2024 af te ronden.

Artem heeft deelgenomen aan verschillende architectuur gerelateerde extracurriculaire activiteiten. Hij deed onder andere mee aan architectuurwedstrijden voor studenten en won er zelfs een. Hiervoor ontwierp hij een biofiele basisschool (met gebruik van natuurlijke materialen) in Nieuw-Zeeland.
Tijdens zijn studie werkte Artem aan een project voor Sint Maarten nadat orkaan Irma een groot deel van het eiland had verwoest, waardoor mensen onder extreme omstandigheden moesten leven. Voor dit project kwamen zijn teamgenoten en hij met het idee om een boerderij te bouwen om lokale producten te produceren en mensen voor te lichten over de mogelijkheden van lokale producten. Verder draaide zijn project om het ontwerp van orkaan- en aardbevingsbestendige houten units met behulp van lokaal geproduceerd hout en hergebruikt staal.

Volgens Artem is duurzame architectuur een noodzaak: "Mijn generatie zal de gevolgen van de klimaatverandering meemaken. Wij als mensen kunnen maar zoveel doen. Als mensen die in de bouw werken, moeten we onze verantwoordelijkheid nemen door beslissingen te nemen die klimaatverandering tegengaan."

"Het is erg leuk om op kantoor te werken, er is geen hiërarchie en het is goed om te zien hoe mensen verschillende benaderingen hebben voor ontwerpoplossingen. De teamleden staan open om te helpen wanneer dat nodig is en respecteren mijn beperkingen. Ik was op zoek naar een duurzaam bureau en Paul de Ruiter Architects werkt aan projecten die mijn interesse wekken."