Dermot Horgan

Architect

Dermot Horgan, opgegroeid in Ierland, behaalde zijn bachelor diploma aan de CCAE School voor Architectuur in Cork. Hierna deed hij een aantal jaren ervaring op bij Scott Tallon Walker Architects en Rogers Stirk Harbour + Partners waar hij onder andere werkte aan de conservation du Louvre à Liévin. Dermot besloot zijn master Architectuur te behalen, verhuisde naar Nederland en ging verder studeren aan de Technische Universiteit Delft. Na Cum Laude te zijn afgestudeerd ging hij in 2018 bij Frits van Dongen aan de slag waar hij aan verschillende culturele projecten werkte.

“Het fascineert me hoe weldoordachte architectuur de bewoner kan beïnvloeden, en de unieke mogelijkheid die ons architecten is gegeven tot het vertellen van een verhaal. Ik ben me bewust van het enorme privilege dat dit vak met zich meebrengt.

Dermot’s specialiteit en ervaring liggen bij projecten die invloed hebben op het publieke domein, met name culturele en grootschalige openbare gebouwen.

“De grote verscheidenheid van typologieën bij Paul de Ruiter Architects vind ik zeer interessant. Dat dit gepaard gaat met een sterke duurzaamheidsethiek en gedreven collega’s trok me zeer aan.”

Dermot werkt momenteel aan de start van aantal projecten zoals een masterplan in Diemen en een Research en Development gebouw in Leiden.