Jorrit Parmentier

Chief Sustainability Officer

Jorrit heeft de bachelor Industrieel Ontwerpen gevolgd aan de Universiteit Twente. Tijdens zijn studie deed hij een minor Industrieel Ontwerpen in Noorwegen. Naast zijn studie werkte Jorrit een jaar als technisch manager in het bestuur van het zogeheten ‘dreamteam’ van de Universiteit Twente. Hiervoor heeft hij samen met een team van 20 medestudenten een waterstofauto gebouwd en deelgenomen aan een wedstrijd tegen studententeams van universiteiten verspreid over Europa. Na zijn bachelor volgde Jorrit de master Building Technology aan de Technische Universiteit in Delft. Dit heeft hij in de zomer 2021 succesvol afgerond. Na zijn studie werkte Jorrit een aantal maanden bij een bouwfysisch ingenieursbureau. Sinds juni 2022 is hij werkzaam als Chief Sustainability Officer bij Paul de Ruiter Architects.

“Ik vind dat iedereen zich moet inzetten voor het verduurzamen van de wereld om zo de huidige klimaatproblemen tegen te gaan.”

Bij PDR Architects houdt Jorrit zich bezig met het onderzoeken van duurzaamheid gerelateerde vraagstukken. Zijn focus ligt dan ook voornamelijk op het onderzoeken van duurzaam en natuur inclusief bouwen, met als hoofddoel het vergroenen van gebouwen. “Natuur inclusief bouwen, waarbij gedacht wordt aan welke planten, dieren en insecten het beste samen kunnen leven is iets waar ik erg geïnteresseerd in ben. Ik ben onderzoeksprojectmatig bezig. Dit is een leuke, afwisselende baan waarbij ik de beste duurzaamheidsoplossingen moet vinden”, aldus Jorrit. Naast zijn werk bij Paul de Ruiter Architects werkt Jorrit drie dagen per week als hovenier bij het Hoveniersbedrijf Koninklijke Ginkel Groep

Het motto van Paul de Ruiter Architects is iets wat Jorrit aanspreekt: “Paul de Ruiter Architects houdt zich bezig met het ontwerpen van mooie projecten en is erg vooruitstrevend in het vergroenen van de wereld. Daarnaast vind ik de flexibiliteit en de werkomgeving op het bureau erg fijn. Ik werk graag in een sociale werkplek met mensen met dezelfde doelen en interesses. Dat heb ik bij Paul de Ruiter Architects gevonden.”