Kamila Glodowska

Architect

Kamila heeft haar master behaald na het volgen van de studies Architecture en Urban Design aan de Cracow University of Technology en Vienna University of Technology. Tijdens haar studie was ze actief lid van internationale studentennetwerken zoals IAESTE en AIESEC. Als student begon ze al deel te nemen aan architectonische workshops in verschillende landen. Met als laatste de Porto Academy georganiseerd door de Architectuur faculteit van de University of Porto. Daarnaast heeft ze artikelen geschreven voor Rzut, een Pools architectuurmagazine, doet ze vrijwilligerswerk voor ARCAM en geeft ze rondleidingen in Amsterdam.

In Krakau heeft ze gewerkt bij Vostok Design, en in Warschau bij Workplace Solutions. Hier lag de focus op innovatief interieurontwerp voor werkplekken. Voordat ze aan de slag ging bij Paul de Ruiter Architecten in Nederland heeft ze werkervaring opgedaan bij RAU Architecten.

“Na mijn afstuderen kwam ik naar Amsterdam, gefascineerd door de innovatieve benadering van architectuur hier. Ik werkte voor RAU Architecten aan meerdere projecten, waaronder kantoren, een sporthal en universiteitsgebouwen. Zo heb ik geleerd om architectuur te beschouwen als onderdeel van een bredere context. Zoals de relatie tussen architectuur en economie, en ook de circulaire economie.

Een belangrijk thema voor Paul de Ruiter Architects, waar we ontwerpen met respect voor de natuur. Onze gebouwen zijn afgestemd op zowel de omgeving en het klimaat als ook op de gebruikers. Deze innovatieve benadering en de combinatie van duurzaamheid, professionaliteit en esthetiek waarvoor het bureau staat vind ik heel inspirerend."