Kathalijne van Zutphen

Manager PR & Communicatie

Kathalijne is een echte allrounder op het gebied van communicatie; haar kracht ligt zowel bij tekst als beeld en social media. Hiermee enthousiasmeert ze graag anderen voor de dingen die haar inspireren en raken. Ze heeft Engelse Taal- en Letterkunde gestudeerd aan de Universiteit Utrecht met als specialisatie Amerikanistiek. Naast haar studie ontwikkelde ze zich bovendien als portretfotografe. Om haar kennis op het gebied van communicatie verder uit te breiden volgde ze een cursus Copywriting aan de HU, kort geleden aangevuld met een cursus Social Media Strategie. Kathalijne werkte 7 jaar lang als projectmanager bij een grafisch ontwerpbureau in Utrecht en maakte daarna een aantal jaren deel uit van het global webcare team van Philips. Ook woonde en werkte ze een tijd in Kaapstad.

“Door mijn tijd in Kaapstad kreeg ik oog voor klimaatverandering en de noodzaak van duurzaamheid. Dat is daar heel direct voelbaar. In 2018 dreigde er een Day Zero: Kaapstad zou de eerste stad ter wereld worden die zonder water kwam te zitten. Dat is beangstigend. Het lijkt een lokaal probleem maar uiteindelijk krijgen we er allemaal mee te maken.”

Bij Paul de Ruiter is Kathalijne PR- en Communicatiemanager en houdt ze zich bezig met alle externe communicatie, zowel strategisch als uitvoerend: van persberichten en het up-to-date houden van de website tot en met de social media content.

“De beelden op de website spraken me direct aan, vooral de lijnen en het licht. Toen ik daarna het gedachtegoed las, wist ik: hier wil ik werken. Bij Paul de Ruiter ligt de nadruk op vernieuwing en vooruitgang, op een wijze die heel oplossingsgericht is. Ik werk hier nog maar kort, maar de gedrevenheid, betrokkenheid en het enthousiasme van mijn collega’s spreken me enorm aan. De lijnen zijn kort en iedereen is heel open over waar ze mee bezig zijn. Dat werkt heel prettig.”