Leyla van der Waarde

Intern Architect

Op dit moment zit Leyla in het laatste jaar van haar bachelor Bouwkunde aan de TU Delft en volgt ze een stage bij Paul de Ruiter Architects tot begin juli 2022. Vanaf september 2022 zal zij beginnen aan de master Architectuur aan de technische universiteit in Delft.


Leyla heeft altijd al interesse gehad in hoe een omgeving de stemming van de gebruiker kan beïnvloeden. “Als architect heb je invloed op het veranderen van de omgeving door mooie, functionele gebouwen te ontwerpen.” Tijdens haar studie houdt Leyla zich bezig met verschillende projecten, van het ontwerpen van een sportcomplex tot het renoveren van een woningbouwcomplex. “Ik vind het interessant om te onderzoeken hoe ik duurzaamheid zo goed mogelijk uit kan stralen in mijn projecten”, aldus Leyla.

“Ik heb gekozen voor Paul de Ruiter Architects omdat het bureau me erg inspireerde door de grote diversiteit aan projecten. Ook vind ik de duurzaamheidsvisie bij Paul de Ruiter erg belangrijk.”

Volgens Leyla moet duurzaam ontwerpen vanzelfsprekend zijn: “Naar mijn mening is duurzaam ontwerpen iets wat niet meer als ‘bijzonder’ gezien moet worden. Architecten bouwen voor de toekomst en als we zo verder gaan is deze toekomst er niet meer.” Daarnaast is Leyla van mening dat de gebruiker van een duurzaam gebouw ook geïnspireerd kan raken duurzamer en gezonder te leven.

Leyla leert veel van het Paul de Ruiter team: “Er is op kantoor een gezellige en open sfeer. Je kan altijd bij iedereen terecht voor vragen. Ook is er een grote diversiteit aan projecten, wat ontzettend leerzaam is gezien je altijd mee kan kijken.”