Lola Kleindouwel

Junior Architect i.o.

Lola behaalde in 2021 haar master diploma Architectuur cum laude aan de Technische Universiteit Delft, in de afstudeerstudio Explore Lab. Ze heeft exchange semesters gedaan aan de University of Melbourne en de Politecnico di Milano. Tijdens haar master heeft ze een stage gelopen bij PARA Project in New York. Sinds september 2021 is ze werkzaam als Junior Architect bij Paul de Ruiter Architects en is momenteel bezig de BEP (beroepservaringsperiode).

Vanaf jongs af aan wist Lola dat ze architect wilde worden: “Architectuur is de perfecte combinatie tussen kunst en techniek. Het interessante aan architectuur vind ik de veelzijdigheid, waarbij je aspecten als historie, sociale context en duurzaamheid samenbrengt in één project.”

Haar afstudeerproject ‘Rethinking Minimalism’ focuste zich op de bevolkingsgroei, toenemende verstedelijking en hoe we de dichtheid in steden kunnen optimaliseren zonder dat dit ten koste gaat van de stedelijke kwaliteit op straatniveau. Dit resulteerde in een highrise gebouw in Manhattan, bestaande uit minimale en flexibele studio’s van 22 m2. De ruimte is volledig te transformeren aan de hand van de dagindeling van de gebruiker en de functionaliteiten zijn in het plafond opgenomen.

De duurzame toekomstgerichte visie bij Paul de Ruiter Architects is hetgeen wat Lola heeft doen besluiten te solliciteren: “Duurzaamheid is voor mij erg belangrijk. Door de opwarming van de aarde, massale verstedelijking en bevolkingsgroei moet er iets veranderen. Bij Paul de Ruiter Architects staat duurzaamheid centraal en wordt gelijk meegenomen vanaf het begin van het ontwerpproces.”