Mara Caudullo

Intern Architect

Mara heeft haar masterdiploma architectuur behaald aan de Universiteit Mediterranea van Reggio di Calabria in Italië in december 2021. Na het afleggen van het nationale kwalificatie-examen heeft ze in januari 2023 haar architectentitel behaald. Sindsdien heeft ze gewerkt bij een klein Italiaans ontwerpbureau en is ze naar Afrika gegaan om aan verschillende projecten te werken. Hier heeft ze alles geleerd over duurzaam ontwerp en wil ze deze duurzame principes implementeren in haar ontwerpen. Momenteel doet Mara een stage van 6 maanden bij Paul de Ruiter Architects.

Mara heeft tot nu toe aan drie projecten gewerkt, variërend van een woningproject tot een luchthaven. Als stagiaire werkt ze aan verschillende aspecten van het ontwerp van (nieuwe) projecten en is ze eager om alle ontwerp facetten te leren waar een architect bij betrokken is.

Haar passie voor architectuur begon toen ze tijdens een reis naar de 'Basilica Madonnina delle Lacrime (de kerk van Onze Lieve Vrouw van de Tranen) bezocht toen ze op de basisschool zat. Het atypische, niet-traditionele ontwerp trok haar aandacht, evenals de contrasten, lichten en schaduwen van het gebouw. Met dit beeld in gedachten ontwikkelde ze twee passies: een liefde voor architectuur en fotografie.

"Ik besloot me bij het PDR-team aan te sluiten na het zien van verschillende projecten op de website. Ik was gefascineerd door de combinatie van innovatie, duurzaamheid en schoonheid van de ontwerpen en wilde leren hoe ik dit soort architectuur kon creëren. Bovendien werk ik graag in het internationale team en de dynamische, rustige omgeving binnen het bureau," zegt Mara.