Marieke Sijm

Architect

Marieke studeerde aan de Technische Universiteit Eindhoven. Ze behaalde haar Masters Architectural Engineering en Building Technology met TDO Certificaat (Technology for Sustainable Development).

“Ik wist al vroeg dat ik iets wilde gaan doen met ontwerp. Met mijn dubbele master heb ik het creatieve van ontwerpen met de technische maakbaarheid gecombineerd. Dit is wat mij betreft onlosmakelijk met elkaar verbonden. Door deze integrale aanpak ontwerp je gebouwen die interessant en helder zijn en tevens goed realiseerbaar. Ik vind het een uitdaging om de grote lijnen van een schets om te zetten naar een concreet project.”

Na een succesvolle stage bij Paul de Ruiter Architects en het afronden van haar studie kwam Marieke direct in dienst bij het bedrijf. Ze is betrokken bij het gehele traject van een project, van schetsontwerp tot detailniveau.

“Projecten als het Arison Maritime Center, het Gerechtsgebouw Breda en het Unilever Global Foods & Innovation Centre heb ik in nauwe samenwerking met het bouwteam uitgewerkt in een BIM-model. Hierdoor heb je al in een vroeg stadium een goed inzicht in de maakbaarheid en kwaliteiten van het gebouw en kan je de verschillende disciplines mooi zien samenkomen. Zo kun je tijdig problemen en mogelijkheden signaleren met als resultaat een gebouw dat helemaal past bij de nieuwe gebruikers.“

Het duurzame DNA van het bureau sluit naadloos aan op Marieke’s persoonlijke visie op architectuur en de wereld.
“Als basis probeer ik zelf een zo duurzaam mogelijke levensstijl te hebben. Ik vind het daarom geweldig dat we bij Paul de Ruiter Architects met onze gebouwen ook een duurzame, mooie en connectieve leefomgeving voor anderen kunnen creëren.”