Mickael van Es

Bouwtechnisch ontwerper

Na zijn opleiding bouwkunde aan het Radius College in Breda heeft Mickael zijn Bachelor Bouwkunde behaald aan Avans Hogeschool Tilburg. Naast zijn werk als bouwtechnisch ontwerper bij Paul de Ruiter Architects studeert hij Architectuur aan de Academie van Bouwkunst in Amsterdam.

“Ik heb het altijd al leuk gevonden om in creatieve zin iets voor mensen te betekenen, dit geeft mij voldoening. Ik ben opgegroeid in een creatieve omgeving en ik wist van jongs af aan dat dit mijn wereld moest worden.”

Bij Paul de Ruiter Architects ligt Mickael’s focus voornamelijk op BIM: een werkmethodiek waarbij verschillende disciplines in de bouwsector in een 3D model integraal samenwerken. Deze manier van “virtueel ontwerpen en bouwen” verbetert de communicatie tussen de betrokken partijen aanzienlijk.

Binnen zijn architectuur wil hij de mens en zijn omgeving centraal stellen door een duurzame toekomstvisie in het ontwerp te integreren.

“Ik sluit me wat dat betreft volledig aan bij de visie van Paul de Ruiter Architects. Hoe gebruiken we dingen? Wie beheert het? Hoe gaan we met duurzame energie om? Hoe gaan we de wereld beter achterlaten?”

Op het gebied van stedelijke planning moeten we in Nederland kleinschalig denken, dicht bij onze werkende principes blijven en niet teveel beïnvloed worden door het internationale. Binnen de architectuur wil ik me voornamelijk focussen op de persoon. Wat is belangrijk voor de bewoner en de stad eromheen? Met de nadruk op de toekomst. “