Richard Buijs

Bouwkundig ontwerper

Richard heeft Bouwkunde aan de Haagse Hogeschool gestudeerd en werkte voorheen bij Vera Yanovshtchinsky Architecten en VMX Architects. Inmiddels is Richard alweer tien jaar werkzaam bij Paul de Ruiter als algemeen bouwkundige.

“Ik maakte voor het eerst kennis met de architectuur van Paul de Ruiter Architects toen ik tijdens een wandeling in Middelburg langs het markante gebouw van Rijkswaterstaat liep. Het viel me op omdat het een dijk lijkt die het Zeeuwse landschap beschermt. Individueel en toch één met zijn omgeving. Die robuuste maar toch fijnzinnig uitgewerkte architectuur sprak me erg aan. Sindsdien ben ik Paul regelmatig blijven volgen en ontstond ook mijn ambitie om er te werken.”

Zijn specialiteit zit in de details. Hij werkt de ontwerpen uit en borgt hiermee de kwaliteit van een verscheidenheid aan projecten tot op microniveau.

“We werken hier aan en met een grote diversiteit van projecten en opdrachtgevers: van particuliere villa’s, parkeergarages en scholen tot kantoor- en woongebouwen. Dat maakt mijn werk als bouwkundig uitvoerende veelzijdig en steeds opnieuw weer uitdagend.”