Sónia Cunha

Architect

Sónia behaalde haar master architectuur aan de Universiteit van Porto. Tijdens haar studie deed ze werkervaring op bij diverse architectenbureaus en aannemers. Haar laatste stage liep ze in Rotterdam bij Jvantspijker & Partners en daarnaast werkte ze parttime bij de International Architecture Biennale Rotterdam. Hierdoor is haar enthousiasme voor Nederlandse Architectuur ontstaan.

"Architectuur is een krachtige katalysator voor stedelijke gebieden die door verschillende soorten crisissen in verval zijn geraakt, zogenaamde 'urban voids'. Dit was ook het onderwerp van mij afstudeerscriptie. Ik zag dat de Nederlandse architectuur het juiste krachtenspel bevat om dit soort problemen op te lossen: er is hier veel aandacht voor zowel sociale, duurzame als technologische innovatie. Daarnaast sprak de Nederlandse leef- en werkstijl me enorm aan. Na mijn stage besloot ik m'n studie in Portugal af te ronden en daarna terug te komen."


Eenmaal terug ging ze aan de slag als trainee bij Paul de Ruiter Architects.

"Ik wilde graag bij Paul de Ruiter werken vanwege de aandacht voor duurzaamheid. Maar ook hun ontwerpen spreken mij aan: het bevat de subtiele details van minimalistisch design en is tegelijkertijd dynamisch en innovatief. Daar heb ik tot nu toe geen spijt van, want ik werk hier in een heel enthousiast en inspirerend team."