Steven Otten

Architect

Steven Otten studeerde in 2014 af aan de Technische Universiteit te Delft. Hij behaalde in het fast-track programma een 8,5 voor Architectuur. Vanaf het tweede jaar combineerde hij studie met praktijk.

“Architectuur zit in mijn bloed. Ik kom uit een familie van bouwers waar de liefde voor het vak van generatie op generatie is doorgegeven. Zo ontwierp mijn grootvader als dominee zijn eigen kerk in Kampen, een modernistisch pareltje. Dat het bloed kruipt waar het niet gaan kan realiseerde ik me toen ik tijdens een oriënterende medische stage in Ghana mee mocht werken aan het herstel van een school die door hevige regenval was weggespoeld. Toen wist ik dat ik via een omweg op het juiste pad was gekomen: ik ben geen arts, ik ben een architect.”

Bij studio PROTOTYPE werkte Steven de afgelopen 8 jaar als projectarchitect aan diverse opgaven in de woning en utiliteitsbouw, waaronder het duurzame multi-tenant kantoorgebouw The Grove dat hij samen met Schiphol Real Estate ontwikkelde. In 2020 besloot Steven de overstap naar Paul de Ruiter Architects te maken om zich daar verder te ontwikkelen in de duurzame, circulaire architectuur. Samen de uitdaging zoeken in innovatie is volgens Steven de crux om de bouw intrinsiek duurzamer te maken.

“Er liggen voor de bouwsector enorme kansen en innoveren is essentieel: zonder vernieuwing, geen omslag. De omslag naar een duurzamere wereld vraagt om een koersverandering en een open minded samenwerking tussen alle disciplines. Binnen het team en netwerk van Paul de Ruiter Architects is deze koers als vanzelfsprekend uitgestippeld. Innovatieve kennis komt hier tot uiting in duurzame, mooie en gedegen architectuur.’’

Met zijn visie op architectuur als Gesamtkunstwerk en als bruggenbouwer is Steven Otten bij Paul de Ruiter Architects aangesloten op het gehele projectproces, van conceptvorming en realisatie. Zijn werkwijze kenmerkt zich door de hoge kwaliteit die je terug ziet in de precies technische en gedetailleerde uitwerking van zijn architectuur.