Thomas Hogervorst

Intern Architect

Thomas heeft in 2020 zijn bachelor in Bouwkunde aan de Technische Universiteit in Delft afgerond en verwacht in 2023 zijn master in Architectuur aan de TU Delft af te ronden. Op dit moment heeft hij een tussenjaar waarin hij stageloopt bij verschillende architectuurbedrijven om zo ervaring op te doen in de praktijk. Zo heeft hij stagegelopen bij een architectenbureau in Copenhagen en is hij momenteel stagiair bij Paul de Ruiter Architects tot en met midden juli 2022.

Vanaf jongs af aan is Thomas bezig met creativiteit. Hij tekende graag en speelde veel met lego. Vanaf de basisschool wist hij dan ook dat hij architect wilde worden. “De mix van creativiteit en de technische aspecten die komen kijken bij architectuur sprak mij erg aan”, aldus Thomas.

Tijdens zijn stage in Copenhagen heeft Thomas meegewerkt aan de VO-fase voor een gemeentehuis en bibliotheek in Dordrecht. Daarnaast heeft hij meegewerkt aan een competitie voor een transformatieproject van de Bibliotheek Rotterdam.

Thomas was benieuwd naar de duurzaamheidsambities binnen Paul de Ruiter Architects en hoe deze ambities het ontwerpproces en de uitvoering beïnvloeden. Hij merkt dat de keuzes die in andere bedrijven worden gemaakt minder snel vanuit een duurzaamheidsperspectief worden gedaan. “De opwarming van de aarde is een serieus probleem, dit zouden we niet door moeten schuiven naar de volgende generatie, maar serieus naar moeten handelen”, aldus Thomas. Dit is dan ook een belangrijke reden dat Thomas heeft doen besluiten bij Paul de Ruiter Architects een stage te volgen.

De werkomgeving bij Paul de Ruiter Architects vindt Thomas prettig: “Er hangt een gezellige werksfeer. Er zijn goede momenten waarbij er serieus gewerkt kan worden, maar daarnaast is er ook ruimte voor een praatje met je collega.”