Paul de Ruiter
News
17 Trouw Duurzame 100

#20 voor Paul de Ruiter bij Trouw Duurzame 100

11 oktober 2017 Trouw Duurzame 100

11 oktober 2017 - Trouw publiceert jaarlijks de Duurzame 100: een prestigieuze ranglijst met de 100 meest invloedrijke Nederlanders op het gebied van duurzaamheid en natuur. Paul de Ruiter, van Paul de Ruiter Architects, kwam dit jaar op nummer 20 opnieuw binnen op de lijst. De Ruiter werkt sinds de oprichting van zijn architectenbureau (1994) aan duurzame architectuur en vindt dat gebouwen energie moeten produceren in plaats van consumeren.

Een onafhankelijke jury van twaalf experts stelt jaarlijks de Duurzame 100 samen. De jury kiest uit een lijst van rond de 500 kandidaten. De redactie van Trouw stelt de jury samen, maakt een speciale bijlage over de lijst en 100 portretjes van de gekozenen. Eerlijke prijzen, doeners en voeding: dat zijn de belangrijkste trends in deze negende editie, zo heeft de onafhankelijke jury bepaald.

De Ruiter viel eerder op bij de jury. Hij stond al twee keer in deze ranglijst, de laatste keer in 2012 op plaats 63. Vijf jaar later staat hij fier in de top-25. Een mooie prestatie die volgens de jury van Duurzame 100 te verklaren is door het feit dat Paul de Ruiters Architects wordt gezien als de koploper van Nederland in het ontwerpen van energie-neutrale gebouwen vooruitstrevend naar het hoogst behaalbare duurzaamheidcertificaat. Ook werkt hij vanuit zijn expertise mee aan de ontwikkeling van certificeringmethoden om duurzaamheid meetbaar te maken en is hij voorzitter van stichting Living Daylights welke het gebruik van natuurlijk daglicht in de architectuur stimuleert. Tot slot deelt Paul de Ruiter met passie zijn kennis als gastdocent duurzame architectuur aan de TU Delft en Eindhoven en aan de Nederlandse academies van bouwkunst.

Paul de Ruiter Architects feliciteert Volkert Engelsman met de aanvoerders positie van de Duurzame 100. Volkert Engelsman is de directeur van Eosta, een import- en distributiebedrijf in biologische groente en fruit. Het is de eerste keer dat een pionier uit de voedingssector op nummer 1 staat in de Duurzame 100.

Pakhuis de Zwijger, Duurzame top 100, De lijst van 2017, oktober 2017, https://dezwijger.nl/programma...

De top 100 - https://www.trouw.nl/redactie/...

Deel deze pagina