Paul de Ruiter

Process

Hoe wij graag samenwerken

0709 Sonia Arrepia Paul de Ruiter Studio web 21

Geïnspireerde samenwerking

Aan het begin van elk ontwerpproces is de dialoog van essentieel belang om de werkelijke wensen van opdrachtgevers te achterhalen. We luisteren aandachtig en vertalen hun wensen en kennis over zichzelf of hun organisatie naar een programma van eisen. We gaan in gesprek over de technische en financiële aspecten en besteden veel aandacht aan hoe het ontwerp een plek kan worden waarin de gebruiker zich prettig voelt. Zo ontstaat in een geïnspireerde samenwerking met de opdrachtgever een zorgvuldig ontworpen gebouw op maat.

Gesprek

Wij ontwerpen van binnen naar buiten

In onze architectuur staat het verbinden van mensen centraal. We zijn geïnteresseerd in hoe mensen zich in het gebouw willen voelen en hoe ze hierin willen functioneren. Een kantoorgebouw moet in de eerste plaats bijvoorbeeld een prettige omgeving zijn waar mensen elkaar ontmoeten en goed kunnen (samen)werken. Een woonhuis moet op zijn beurt een plek zijn waar je tot rust komt en je je thuis voelt. Pas wanneer we deze behoeften in kaart hebben gebracht, richten we ons op de buitenkant.

Binnen

Met BIM optimaliseren we duurzame aspecten

Met BIM optimaliseren wij alle duurzame aspecten van een ontwerp binnen het gestelde budget. Onze BIM-specialisten zorgen ervoor dat we met alle betrokken partijen zo efficiënt mogelijk samen kunnen werken. Met dezelfde middelen meer bereiken, dat is onze uitdaging en daarin schuilt onze kracht. Dan is duurzaamheid pure winst.

Aspecten

Wij houden onze doelen scherp

Van brainstormen tot bouwen, tijdens het hele proces overleggen we voortdurend met onze opdrachtgever. Zo houden we de doelen scherp en kunnen die waar nodig aanpassen om de ambities van onze opdrachtgever te realiseren. Dankzij jarenlange ervaring zijn we in staat kostenbewust en flexibel te ontwerpen. Komen er meer werknemers op een verdieping te werken? Dan bedenken we een oplossing zodat ook zij de ruimte, het licht en de ventilatie krijgen waarmee ze optimaal functioneren.

Doelen