Paul de Ruiter
News
26 Dedalo Minosse International Prize 2017

Het 4e Gymnasium genomineerd voor de Dedalo Minosse International Prize 2017

24 maart 2017 Dedalo Minosse Award

De jury van de Dedalo Minosse International Prize 2017 heeft het 4e Gymnasium genomineerd als één van de potentiële winnaars. De Dedalo Minosse prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de opdrachtgever die door geslaagde samenwerking met de architect een waardevol en duurzaam gebouw gerealiseerd heeft. Paul de Ruiter Architects heeft in nauwe samenwerking met het projectmanagementbureau van opdrachtgever Gemeente Amsterdam het eerste energieneutrale Gymnasium in Amsterdam ontworpen. Aannemer Dura Vermeer is verantwoordelijk voor de bouw van de school.

Het 4e Gymnasium gaat mee in de duurzame ambitie van de Houthavens, het voormalige industriële gebied dat tot het eerste energieneutrale stadsdeel van Amsterdam wordt getransformeerd. De school biedt naast de kwaliteiten van een modern Gymnasium bijzondere faciliteiten voor kunstzinnige- en culturele vormgeving voor 800 leerlingen. Zo zijn er buiten de reguliere leslokalen om ateliers, een filmzaal, een theater en laboratoria aanwezig.

Het schoolgebouw kent een uiterst efficiënte energiehuishouding door de aansluiting op de stadsverwarming, daarnaast worden onder anderen hoogwaardig drievoudig glas en zonnepanelen toegepast. Het gebruik van natuurlijk daglicht en intelligente ventilatie optimaliseert een gezond binnenklimaat waardoor het schoolgebouw is ontworpen volgens het Frisse School principe.

Lees meer over het 4e Gymnasiumen de Dedalo Minosse International Prize.

Deel deze pagina