Paul de Ruiter
News
UGFIC website

Koning opent Unilever Global Foods Innovation Centre

12 november 2019 Opening

Koning Willem-Alexander opent op 6 december het Unilever Global Foods Innovation Centre, ontworpen door Paul de Ruiter Architects. In deze nieuwe state of the art faciliteit voor gezonde en duurzame voedingsinnovaties in Wageningen vindt alle onderzoek en ontwikkeling plaats voor de voedingsmiddelen van Unilever. Het energieneutrale BREEAM-NL Outstanding gebouw is in nauwe samenwerking met Unilever, Dura Vermeer, Paul de Ruiter Architects en Adviesbureau DWA stap voor stap ontwikkeld, vorm gegeven en ingepast waardoor een uitzonderlijk duurzaam en gebruiksvriendelijk ontwerp is ontstaan. Fokkema & Partners tekende voor het interieur.

Unilever's Research & Development teams verhuisden onlangs vanuit drie verschillende locaties naar het nieuwe gebouw in Wageningen. De diverse teams delen eenzelfde mindset: het uitwisselen van kennis en samenwerken met studenten, start-ups, kenniscentra, NGO's en andere bedrijven in de wereldwijde zoektocht naar gezonde en duurzame voedselinnovaties.

Paul de Ruiter, Paul de Ruiter Architects: ”Net als bij Unilever staan duurzaamheid, esthetiek en menselijke waarden als gezondheid en geluk in onze architectuur centraal. Het Global Foods Innovation Centre van Unilever is een prachtig voorbeeld van hoe duurzame architectuur in de kern bedoeld is. We danken alle partijen voor de fantastische samenwerking en kijken uit naar de officiële opening op 6 december.”

Lees hier het krantenartikel in het AD

#architectuur #paulderuiterarchitects #unilever #globalfoodsinnovationcentre #duravermeer #dwa #fokkemapartners#BREEAMOutstanding #duurzaamheid #innovatie #innovation #sustainablity

Deel deze pagina