Paul de Ruiter
News
Egbertdeboer com biosintrumnews

Officiële opening Biosintrum door Commissaris van de Koning Arno Brok

7 juni 2019 Opening gebouw

Op vrijdag 7 juni a.s. zal de Commissaris van Koning Arno Brok het Biosintrum in Oosterwolde feestelijk openen in bijzijn van genodigden. Het nieuwe kenniscentrum, ontworpen door Paul de Ruiter Architects, is een kenniscentrum dat voor meer dan 80% uit biobased materialen bestaat. Het centrum zal dé ontmoetingsplek worden voor bedrijfsleven, onderwijs en overheid op het gebied van de biobased economy.

Feestelijke opening
De dag zal beginnen met het openingswoord door burgemeester Harry Kloosterman gevolgd door de officiële openingshandeling door de Commissaris van Koning Arno Brok. Aansluitend is er een lezing door Paul de Ruiter, een ronde tafelgesprek met o.a. architect Martijn van Gameren en een rondleiding door het gebouw.

Over het Biosintrum
Het Biosintrum, onderdeel van het Ecomunitypark in Oosterwolde, zal het kloppende hart van de lokale biobased economie worden. Een kennis- en innovatiecentrum dat een brug slaat tussen het bedrijfsleven, de overheid en de onderwijssector - zelfs de bouw en het ontwerp van het gebouw kwamen in samenwerking met lokale bedrijven en overheidsinstellingen tot stand. Samenwerking en kennisdeling staan centraal in zowel het ontwerp als tijdens het ontwerpproces.

Een toonaangevend gebouw
De combinatie van unieke materialen van biomassa en tijdloze architectuur maakt het kenniscentrum tot een toonaangevend gebouw. Een niet-alledaagse vorm, een drie-poot, versterkt de iconische waarde. Elke poot biedt ruimte voor een specifiek programma dat verbonden wordt door het centrale atrium: de vorm sluit aan op de verschillende gebruikers. De begane grond biedt ruimte aan een restaurant, vergaderruimtes en een congreszaal. De verdieping bevat een onderwijsruimte, verschillende kantoorruimtes en een labruimte. Rondom het atrium worden studieplekken gerealiseerd, hierdoor ontstaat een gebouw waar ontmoeting en verbinding gestimuleerd wordt. De kennisdeling en verbinding worden zichtbaar gemaakt.

Meer weten over het Biosintrum?

Volg onze Instagram-pagina voor live updates!


Foto: egbertdeboer.com

Deel deze pagina