Paul de Ruiter
News
6 denise

Onthulling bouwbord renovatie DENISE

29 mei 2018 De Nieuwe Internationale School in Amsterdam Nieuw-West

Gistermiddag onthulde de leerlingen van DENISE aan de Piet Mondriaanstraat in Amsterdam Nieuw-West het bouwbord van de renovatie De Nieuwe Internationale School (DENISE). Het was een feestelijke aangelegenheid met ijsjes voor alle leerlingen, en champagne voor de ouders, buurtbewoners en het team van DENISE. Directeur Leendert-Jan Veldhuyzen sprak mooie woorden, 4 leerlingen lieten de touwtjes vieren om het bouwbord te onthullen en achteraf mocht iedereen het gestripte Cartesius College uit 1957 - ontworpen door Jan Leupen - bewonderen. ‘’Laten we naar binnen koekeloeren naar helemaal niets, het is prachtig’’ aldus Leendert-Jan van Veldhuyzen.

Het monumentale pand, ontworpen door de bekende architect Jan Leupen wordt in samenwerking met DWA in ere hersteld en zo aangepast dat het voldoende ruimte biedt en als moderne school voldoet aan alle hedendaagse eisen van onderwijshuisvesting. De Nieuwe Internationale School Esprit (DENISE) is één van de twaalf scholen van de Esprit Scholengemeenschap in Amsterdam. Om in te kunnen spelen op het toenemend aantal leerlingen, heeft de school op korte termijn een nieuw gebouw nodig. DENISE zal eind 2018 intrekken en scholing bieden aan kinderen van alle nationaliteiten in tweetalig primair- en voortgezet onderwijs.

Het theater

Drama vormt een belangrijk onderdeel van het lesprogramma van zowel het primair als het voortgezet onderwijs van DENISE. Het theater is en blijft dan ook het kloppend hart van de school. Het huidige balkon wordt omgebouwd tot muzieklokaal en er wordt een nieuwe balkon in gehangen wat zich rond het theater vormt. Het theater kan zowel overdag als ’s avonds gebruikt worden voor onderwijs en grote theatervoorstellingen.

Frisse lucht

Om de onderwijsruimtes te voorzien van een goed klimaat brengen we een nieuw klimaatsysteem aan. Dit systeem gaat uit van natuurlijke toevoer van zuurstof, via de gevel en mechanisch afvoer. Dit gebeurt op basis van CO2 detectie waardoor de installatie efficiënt 'on demand' voor voldoende frisse lucht zorgt maar toch energiezuinig is.

Voor een verdere verbetering van het binnenklimaat worden de bestaande kozijnen op de verdiepingen vervangen door nieuwe houten kozijnen met isolatieglas. Dit beperkt tevens het energieverbruik.

Lees meer over het renovatie project DENISE.

Deel deze pagina