Villa Kogelhof

Onafhankelijk, comfortabel leven
  • villa's
    villa's
  • benutting zonlicht
    benutting zonlicht

Een modern ontwerp dat alles op het gebied van duurzaamheid en woongenot overtreft, dat was de uitdaging die we met Villa Kogelhof aangingen. We wilden een villa ontwerpen die de ecologische omgeving omarmt. Tegelijkertijd wilden we een licht en comfortabel leefklimaat creëren voor de bewoners.

Voordat we begonnen met de bouw van de villa, veranderden we het traditionele landschap in een ecologische natuurgebied.

Op de voormalige landbouwakkers plantten we eerst 70.000 bomen en ontwierpen een grote vijver voor trekkende vogels

Kogelhof Compare 0 Kogelhof Compare 1

Grenzen verleggen en verder denken

We bedachten nieuwe methodes waarmee de villa volledig in haar eigen energiebehoefte voorziet. De villa moest floreren in zelfstandigheid. De volledig uit glas bestaande gevel zorgt daarom niet alleen voor een lichte en moderne leefsfeer. De klimaatgevel is slim en verzorgt met een innovatief ventilatiesysteem de klimaatregulatie van de villa. Wij denken dat je met de juiste innovaties elke natuurlijke bron kunt inzetten voor een duurzaam en prettige woning.

Wonen zonder afhankelijk te zijn van welke energieleverancier dan ook, het kan.

Met zelfontworpen koelsystemen, een waterdak dat de ondergrondse verdieping met zonnestralen verlicht en slim (her)gebruik van zon en wind laten we je zien dat het schijnbaar onmogelijke mogelijk is.

Kogelhof 1

Futuristisch wonen

Transparantie was ons sleutelwoord. Op de woonverdieping geven we het zonlicht vrij spel door zo min mogelijk muren en obstakels te plaatsen. De villa bestaat uit twee lagen: de bovengrondse glazen woonlaag en de ingegraven verdieping waar je de entree vindt. In het licht dat door het waterdak schijnt vind je de garage en even verderop de technische ruimte die geen verlichting behoeft. Loop je door naar het trappenhuis, dan kom je in een ruim kantoor waar je via een breed venster uitkijkt over het eigen land en de vijver. Op de bovenverdieping word je omarmd door de omliggende natuur en kijk je uit over het 25 hectare tellende landgoed en de hightech Deltawerken aan de horizon.

De 280 m2 zonnepanelen op het dak voorzien het huis van zoveel energie dat er een overschot ontstaat, welke gebruikt wordt voor het opladen van auto’s of in de toekomst zal worden opgeslagen in accu’s, zoals de Tesla Powerpack.

Kogelhof 2
Kogelhof Slider 0 1
Kogelhof Slider 0 2
Kogelhof Slider 0 3
Kogelhof Slider 0 4
Kogelhof Slider 0 5
Kogelhof Slider 0 6
Kogelhof Slider 0 7
Kogelhof Slider 0 8

Een unieke combinatie tussen landschap en moderne technologie

Deze unieke combinatie tussen landschap en moderne technologie, wilden we terug laten komen in het strakke en lichte ontwerp van de woonruimte. Op zo’n manier dat de duurzame innovaties geen afbreuk doen aan het woongenot.

Project details

Gegevens

Bruto vloeroppervlak 715 m²
Inhoud 2.400 m³
Programma Energieneutrale villa, met garage voor 6 auto’s
Start ontwerp Oktober 2006
Start bouw Mei 2009
Oplevering Januari 2013
Locatie Kamperland, Noord-Beveland (NL)

Ontwerpteam

Opdrachtgever Particulier
Project architect Paul de Ruiter & Willem Jan Landman
Project team Noud Paes, Roel Rutgers, Marieke Sijm, Willeke Smit, Martin Abram, Daan Swakman
Adviseur constructie Broersma bv
Adviseur bouwfysica Smits van Burgst
Aannemer Bouwbedrijf Van de Linde
Adv․ kosten Studio Bouwhaven
Landschapsarchitect Bosch Slabbers
Fotografie Jeroen Musch