Paul de Ruiter
PDR Jolien 01 3000

Jolien Bruin

Architect

Jolien begon in 2006 aan haar studie Bouwkunde aan de Technische Universiteit Eindhoven en liep stage bij Smith & Thompson Architects in New York. Daar werkte ze met name aan diverse renovatieprojecten van woningen, van ontwerp tot en met uitvoering. Na het behalen van haar Master Architectuur heeft Jolien een aantal jaren bij B+M Den Haag gewerkt waar ze haar sterke technische basis meekreeg. Bij het Londense Marks Barfield Architecten werkte Jolien aan de eerste “eco-mosque” van Europa en bij UNStudio aan de Booking.com campus.

“Als klein kind al verbaasde ik me over de troosteloze woonwijken en tochtige pleinen waar niemand wilde zijn. Daar wilde ik wat aan doen. Ik was gek op tekenen en in mijn tekeningen zaten altijd zelfverzonnen huizen, wijken en steden. Het was eigenlijk al heel vroeg duidelijk dat ik deze richting op zou gaan.”

Voor Jolien is de beleving van de gebruiker het centrale thema in haar ontwerpen. Dit zit in allerlei aspecten, van functionaliteit tot materiaalkeuze en de kleine details.

“Ik vind het belangrijk dat een gebouw op alle schaalniveaus leesbaar en “tastbaar” is. Dat zie ik terug in het werk van Paul de Ruiter en in de visie dat een gebouw pas duurzaam is als de mensen zich er voor lange tijd prettig voelen.”

“Duurzaamheid is ‘hip’ en gelukkig is iedereen er in meer of mindere mate mee bezig, maar bij Paul de Ruiter Architects is het al sinds de oprichting van het bureau de ‘core business’. Voor mij was de moskee in Cambridge het eerste project met een uitgesproken duurzaamheidsambitie, dat vond ik ontzettend gaaf en wist; hier wil ik mee verder."

“De grootte van het bureau bij Paul de Ruiter Architects is zodanig dat je al je collega’s kent en er is geen sterke hiërarchie. Dit maakt het makkelijk om met mensen te overleggen. Daarnaast maken de grote hoeveelheid planten en daglicht de werkruimte zelf ontzettend fijn.”

Bij Paul de Ruiter Architects werkt Jolien momenteel aan de uitbreiding van Nature's Pride en een hotel in Hoofddorp.