Paul de Ruiter
PDR portretten Vera V3 Uitgesneden

Vera Leitão

Architect

Vera voltooide haar master in architectuur aan het Instituto Superior Tecnico (Lissabon, 2018). Om praktijkervaring op te doen liep ze tijdens haar studie stage bij Aires Mateus & Associados en bij Fragmentos de Arquitectura. Vera nam tevens deel aan het Erasmus-programma in Barcelona, waar ze kennis maakte met verschillende visies op architectuur en haar master voltooide.

"Architectuur is fascinerend, complex en gevoelig. Het combineert de ervaringen en verbeeldingskracht van de ontwerper met die van de gebruiker van het gebouw. De eisen van de architectuur zijn divers en vereisen veelzijdigheid en flexibiliteit. Om tot een uniek en compleet ontwerp te komen zijn zowel creativiteit als kennis van alle technische aspecten noodzakelijk."

Vera verhuisde naar Amsterdam om in een internationale omgeving te kunnen werken en liep stage bij Studioninedots. Na haar stage bleef ze in Amsterdam en ging aan de slag bij Paul de Ruiter Architecten.

"Mijn visie op architectuur komt overeen met de circulaire visie van Paul de Ruiter Architects waarin het geluk en welzijn van de mens centraal staat. Ook de sterke identiteit, de diversiteit aan projecten, de affiniteit met details en het gevoel voor esthetiek van dit bureau spreken me enorm aan. Als onderdeel van de stad dragen de projecten van Paul de Ruiter Architects bij aan de belangen van een samenleving die permanent in verandering is. Innovatieve, intelligente en duurzame oplossingen maken daarbij een onlosmakelijk onderdeel uit van de stedelijke structuur."