Paul de Ruiter
News
1628 Pd R egbertdeboer

Biosintrum winnaar Nederlandse Bouwprijs 2019

5 februari 2019 Het Biosintrum in Oosterwolde is uitgeroepen tot winnaar in de categorie ‘Gebouwen’ van de Nederlandse Bouwprijs 2019.

De Gemeente Ooststellingwerf heeft Paul de Ruiter Architects opdracht gegeven om een uitzonderlijk duurzaam BREEAM Outstanding gebouw te ontwerpen dat het bruisende hart van het Ecomunitypark gaat worden.

Het Biosintrum is een energieneutraal gebouw, gemaakt van natuurlijke materialen, en vormt een inspiratiebron voor studenten en professionals. Het Kenniscentrum op zichzelf is de ervaring van de Biobased Economy waar kennisdeling en innovaties tot stand worden gebracht.

De jury vindt het Biosintrum een fraaie inbedding in de natuur waarbij gebruik is gemaakt van nieuwe toepassingen: “Het is een voorbeeldproject van een integrale aanpak van bio-based materialen, circulair bouwen én waar bovendien de totale groene inpassing in het ontwerp is meegenomen. Dit project bevestigt dat de toepassing van bio-based materialen geen science fiction maar realiteit is.” Het betrekken van de doelgroep bij het ontwerp en de bouw van het gebouw wordt als heel inspirerend ervaren.


Over de prijs
De Nederlandse Bouwprijs is een initiatief van de Stichting de Nederlandse Bouwprijs en deze prijs wordt eens in de twee jaar toegekend. Met het uitreiken van De Nederlandse Bouwprijs wil de stichting de kwaliteit en het onderscheidend vermogen van de bouw bevorderen én het veelzijdige bouwtalent in Nederland stimuleren.


Lees hier meer over het Biosintrum.

Foto: egbertdeboer.com

Deel deze pagina