Paul de Ruiter
News
002b Helix Ossip 210624 113156

Kantoorgebouw Helix in Utrecht opgeleverd en overgedragen aan Principal European Core Fund (PECF)

1 juni 2021

Principal Real Estate Europe heeft namens het Principal European Core Fund (PECF) de acquisitie afgerond van het door Paul de Ruiter Architects ontworpen kantoorgebouw Helix in Utrecht. In januari 2020 heeft Principal Real Estate Europe het 10.000 m2 tellende gebouw gefinancierd in een ontwikkelingsovereenkomst van € 44 miljoen met gebiedsontwikkelaar AM. Met de oplevering van Helix is de overdracht van Helix van AM naar PECF voltooid.

Het gebouw heeft een GPR-score van acht. Deze score maakt gebruik van een rekentool om de duurzaamheid van een gebouw inzichtelijk te maken volgens vijf thema's: Energie, Milieu, Gezondheid, Gebruikerskwaliteit en Toekomstwaarde. Ook is Helix geregistreerd voor een WELL Building-certificaat, een nieuwe gebouwclassificatie gericht op het verbeteren van de gezondheid en het welzijn van de gebruikers van een gebouw.

Helix bestaat uit vier verdiepingen en twee inpandige parkeerlagen met ruimte voor ongeveer 150 auto's. Het gebouw is al voor meer dan 90% verhuurd aan verschillende lokale en internationale bedrijven, waaronder vastgoedadviseur Cushman & Wakefield (die een huurovereenkomst heeft getekend voor 2.150 m2 op de derde verdieping), The Office Operator, Dyade, uitgeverij Noordhoff en IT-softwarebedrijf 2AT. De populariteit van Helix is te verklaren door de grote vraag naar gezonde stedelijke woon- en werkomgevingen. ‘Healthy urban living and working’ is een kernthema van AM bij het ontwikkelen van kantoren.

Helix is ontworpen door Paul de Ruiter Architects, waarbij verschillende opvallende kenmerken zijn geïntegreerd: onder meer een grote spiraalvormige trap om interactie tussen medewerkers te stimuleren, een transparante glazen pui, een patio en twee grote atria met glazen daken. Hierdoor kan natuurlijk licht tot diep in het gebouw doordringen. BAM Bouw en Techniek is verantwoordelijk voor de realisatie van Helix en heeft daarnaast een actieve rol vervuld in het creëren van een gezonde werkomgeving. Dit heeft geleid tot een optimale score bij de WELL certificering en een hoge GPR duurzaamheidsscore.


AM847012mb
AM847012mb


Raymon van Miltenburg, directie AM: “Met de overdracht van Helix aan Principal European Core Fund hebben we opnieuw een mijlpaal bereikt in ons streven naar kantoren die inspelen op de vraag van vandaag en de toekomst. Helix belichaamt dit gedachtengoed. Het is namelijk meer is dan een gebouw alleen omdat het zorg draagt om het welzijn en geluk van de gebruikers en een plek is waar mensen elkaar ontmoeten en zich ten volle kunnen ontplooien. Dat deze visie ten volle wordt omarmd door de markt geeft ons vertrouwen dat we op de juiste weg zitten. We feliciteren Principal Real Estate Europe, BAM Bouw en Techniek en Paul de Ruiter Architects van harte met het resultaat en wensen alle gebruikers een inspiratievolle nieuwe werkomgeving toe.”

Giles Smith, Head of Funds Management at Principal Real Estate Europe: “Helix wordt bij deze voltooiing een aantrekkelijk kantoorgebouw op een gewilde locatie in Utrecht. Een markt die zich kenmerkt door een tekort aan kantoorruimte. Hierdoor is Helix bij uitstek geschikt voor ons Principal European Core Fund. Het gebouw biedt flexibele kantoorruimte van hoge kwaliteit die voldoet aan de veranderende aard van de vraag van gebruikers en vormt een aanvulling op de focus van het Principal European Core Fund op duurzame investeringen in onroerend goed."

Tia Van Beek, Head of Netherlands at Principal Real Estate Europe: “Utrecht is een centraal gelegen stad in Nederland die de afgelopen jaren een sterke line-up van internationale bedrijven heeft aangetrokken met een jong en dynamische werknemers. Het Helix-gebouw is ontworpen en gebouwd om deze hoogopgeleide en mobiele doelgroep aan te trekken en te behouden. Deze groep vindt duurzaamheid en welzijn in een goede werkomgeving belangrijker dan de meer traditionele kantoorsettings. Het kantoorgebouw Helix sluit hier dan ook naadloos op aan net als op onze ESG-strategie. ”

007b Helix Ossip

Deel deze pagina