Paul de Ruiter
News
HIVE BREEAM III 2

Unilever Hive wint 'Best BREEAM New Construction | Non-Residential Project'

11 juli 2024 BREEAM Awards 2024

Terwijl Nederland woensdagavond vol spanning naar de wedstrijd Nederland-Engeland keek, was Paul de Ruiter Architects aanwezig in Londen voor de jaarlijkse BREEAM Awards – de belangrijkste internationale awards op het gebied van duurzame bouw. En niet voor niets: het in opdracht van Unilever en Dura Vermeer door ons ontworpen Unilever Foods Innovation Centre 'Hive', won de prijs voor Best New Construction, Non-residential Project.

Met een BREEAM-NL Outstanding certificering van 93,24% is het in Wageningen gevestigde Hive het meest duurzame laboratoriumgebouw ter wereld. Voedingsdeskundigen, start-ups, onderzoekers en studenten werken er samen aan de voedselinnovaties van de toekomst. De avond kende meerdere Nederlandse successen. Zo werd HAUT Amsterdam (Team V Architectuur) bekroond als Best New Construction Residential Project, Mark e.o. HUIZEN ontving de prijs voor Best BREEAM In-Use Residential Building en Fugro NewHQ (Cepezed) won de Peoples’ Choice Whole of BREEAM Award.

Ondanks de teleurstelling over het vroegtijdige einde van het Nederlandse EK-avontuur, zijn we trots op de Nederlandse successen in duurzame bouw. Deze erkenningen onderstrepen het innovatieve karakter en de vooraanstaande positie van Nederland in de wereld van duurzame architectuur.

Deel deze pagina