Paul de Ruiter
News
21 Nieuwe Amsterdamse skyscraper

Nieuwe Amsterdamse skyscraper opgeleverd – B’Mine Toren

10 mei 2017 Oplevering B'Mine Toren

De skyline van het IJ is een nieuw icoon rijker : de 75 meter hoge energiezuinige B’Mine Toren, ontworpen door Paul de Ruiter Architects. Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM en vermogensbeheerder MN, namens Stichting pensioenfonds Metaal en Techniek, leveren samen met BAM Wonen en ontwerper Paul de Ruiter Architects de B’Mine Toren op. De door AM en MN ontwikkelde woontoren is de eerste woningontwikkeling in De Strip in Overhoeks. De in totaal 147 appartementen tellende toren ligt in het hart van de nieuwe creatieve hub van Amsterdam, naast de A’DAM Toren, het EYE Filmmuseum en de voormalige Shell laboratoria A-LAB.

Woningdelers: Friends-concept

De toren kent een nieuw woonconcept, Friends genaamd, ontwikkeld door initiatiefnemers AM en MN voor het middensegment van de huurmarkt. Met de B’Mine Toren geeft AM uiting aan haar ambitie nieuwe woonconcepten te bedenken en realiseren die inspelen op de markt. Alle appartementen zijn verhuurd.

Van luxe penthouse tot Friends-concept

Met commerciële ruimtes op de begane grond, een inpandige garage en fietsenstalling en 147 appartementen heeft de B’Mine Toren een multifunctionele invulling gekregen. De appartementen zijn volgens verschillende concepten vormgegeven en lopen uiteen van vier luxe penthouses met spectaculair uitzicht over de stad tot 50 huurappartementen in het middensegment, tevens met adembenemend panorama.

Inspelen op hedendaagse diversiteit aan woonbehoeften

Paul de Ruiter Architects ontwierp 52 woningen van het Friends-concept. Deze appartementen zijn geschikt voor twee eenpersoonshuishoudens. De indeling is zo ontworpen dat de bewoners beschikken over twee ruime gelijkwaardige slaapkamers en een gemeenschappelijke woonkamer, keuken en badkamer. Naast de penthouses, de middeldure huurwoningen en de Friends appartementen huisvest de B’Mine Toren nog eens 41 appartementen in de vrije huur sector. Door deze verschillende huurconcepten te combineren speelt B’Mine in op de hedendaagse diversiteit aan woonbehoeften en geeft de woontoren vorm aan de nieuwe grootstedelijk ontwikkeling van Amsterdam-Noord.

Wooncomfort

Voor de vormgeving van de B’Mine Toren liet Paul de Ruiter Architects zich inspireren door de New Yorkse skyscrapers waarbij wooncomfort en uitzicht centraal staan. De voornamelijk uit glas bestaande gevel zorgt voor een moderne leefsfeer waar natuurlijk daglicht vrij spel heeft. Zo is elk appartement voorzien van verdiepingshoge ramen en glazen puien waardoor de bewoners vanuit alle kamers optimaal kunnen genieten van het fenomenale uitzicht. Een royaal ontworpen balkon biedt iedere woning tevens de beschikking over een ruime, eigen buitenruimte uit de wind. Voor een aangenaam binnenklimaat zijn de appartementen voorzien van vloerverwarming en een geïntegreerd ventilatiesysteem dat zorgt voor de klimaatregulatie. Het groendak op de achtste verdieping geeft het gebouw een speels natuurlijk accent, als oase van rust in de drukke stad Amsterdam.

Hier lees je meer over de B’Mine Toren.

Foto: Ossip van Duivenbode.

Deel deze pagina