Paul de Ruiter
News
20191017 nova boom 20 1024 PDR

Onthulling plaquette op campus Nova College

21 oktober 2019 Nieuwe fase

Het Nova College vierde donderdag 17 oktober een volgende fase in de uitbreiding van de Nova Campus Haarlem aan de Zijlweg. Paul Rullmann, voormalig voorzitter van de Raad van Toezicht Nova College, onthulde samen met vier studenten Sociaal werk een plaquette bij de eerste boom. Deze boom staat symbool voor de groei die de studenten doormaken gedurende hun tijd op het Nova College.

De uitbreiding van de Nova Campus is nodig om ruimte te maken voor meerdere opleidingen, die nu nog op andere locaties in Haarlem zijn gehuisvest (Schoterstraat en Planetenlaan). Paul de Ruiter Architects is verantwoordelijk voor het ontwerp van de campus, waaraan een energieneutraal onderwijsgebouw en paviljoen worden toegevoegd. ZUS (Zones Urbaines Sensibles) tekent voor de inrichting van de buitenruimte: een uitdagend, kleurrijk verblijfslandschap. Bouwcombinatie HBB Groep / De Geus Bouw is de uitvoerder.

Nieuwe fase
Het onthullen van de plaquette bij de eerste boom, een zilverlinde, is een moment om de voortgang van de bouw te vieren en markeert de start van de nieuwe fase van de campusontwikkeling: de inrichting van de buitenruimte. Bij het ontwerp is rekening gehouden met de wensen van studenten, docenten, omwonenden en met logistieke eisen. De zijden van het terrein krijgen een groen aanzicht, zoals een talud met inheemse heesters langs de Zuidzijde. Ook komen er veel bomen, vooral lokale soorten. De eerste boom is na de onthulling tijdelijk verplaatst naar een rustige plek op het terrein voor de resterende duur van de werkzaamheden. Naar verwachting wordt de nieuwe campus medio 2020 opgeleverd.


Meer informatie over de nieuwe campus vind je op onze projectpagina.


Fotografie: Nova College


#novacollege #campus #Haarlem #architectuur #paulderuiterarchitects #HBBGroep #ZUS #ResSmit #WijckerInfra

Deel deze pagina