Paul de Ruiter
News
3 Global Foods Innovation Centre

Unilever's Global Foods Innovation Centre in Wageningen bereikt Hoogste Punt en ontvangt BREEAM Outstanding duurzaamheidscertificaat

30 augustus 2018 Hoogste punt

Vandaag bereikte het nieuwe Global Foods Innovation Centre van Unilever voor gezonde en duurzame voedingsinnovaties het hoogste punt. Het state of the art gebouw, ontworpen door Paul de Ruiter Architects, is centraal gelegen op de Wageningen Campus. Dit zorgt voor optimale interactie en kennisuitwisseling tussen Unilever en de Wageningen University & Research (WUR) en de op de campus aanwezige startups en andere bedrijven.

Eerder deze week certificeerde de Dutch Green Building Council de ontwerpfase met de maximaal haalbare duurzaamheidcertificering, het BREEAM-NL Outstanding certificaat. Door het slim integreren van diverse innovatieve technieken die bijdragen aan de gezondheid van de omgeving en de gebruikers, heeft het ontwerp van het Global Foods Innovation Centre een van de hoogste BREEAM-scores ter wereld voor onderzoeksgebouwen behaald. Beide mijlpalen werden vanmiddag in aanwezigheid van Paul Polman, CEO Unilever, het uitvoeringsteam van Dura Vermeer en andere betrokkenen met een feestelijke ceremonie gevierd.

Paul Polman: “Het Global Foods Innovation Centre is er nadrukkelijk op gericht om, als onderdeel van het Agri Food eco-system in Wageningen, de impact van onze eigen R&D-expertise te vergroten door nauw samen te werken met een grote variëteit aan externe partners; van grote multinationals tot MKB-bedrijven, startups en NGO’s. Die samenwerkingen op nationaal niveau zijn, zelfs nu het gebouw nog niet eens klaar is, al in volle gang. Alleen samen kunnen we de echte veranderingen op grote schaal realiseren die nodig zijn om het wereldwijde voedselsysteem te transformeren”.

Burgemeester van Wageningen, Geert van Rumund: “We verheugen ons enorm op de komst van Unilever op de Wageningen Campus. Het duurzame Foods Innovation Centre waarvan het hoogste punt nu is bereikt, sluit naadloos aan bij de ambitie van Wageningen om binnen de Regio FoodValley het kennishart van Nederland te vormen op het gebied van (Agro)Food en Life Sciences. Kennis- en innovatienetwerken, die hier toch al zeer effectief zijn, krijgen een geweldige impuls en zullen zich wereldwijd toonaangevend ontwikkelen”.

Vanaf de start werken 200 mensen aan de bouw. In september start het team van Dura Vermeer Bouw Hengelo met de vliesgevels en in oktober worden de binnenwanden van dit duurzame gebouw geplaatst. Na de oplevering in het tweede kwartaal van 2019 opent het Global Foods Innovation Centre naar verwachting medio 2019 haar deuren.

Deel deze pagina