Paul de Ruiter
2023 PDR 03 Agnieszka 05 3000

Agnieszka Trzcinska

Junior Architect i.o.

Agnieszka behaalde haar bachelor in architectuur en stedenbouwkunde aan de Technische Universiteit in Warschau, Polen. Ze vervolgde haar studie aan de TU Delft waar ze in 2023 haal masterdiploma in Architectuur behaald heeft. Vanaf februari 2023 werkt ze als junior architect in opleiding bij Paul de Ruiter Architects en is ze begonnen aan haar beroepsevaringperiode.

Sinds Agnieszka werkzaam is op het bureau heeft ze aan uiteenlopende projecten gewerkt, variërend van het creëren van ontwerpschetsen tot het werken aan prijsvragen voor scholen, kantoren en appartementencomplexen. Agnieszka geniet van de vrijheid die gepaard gaat met het ontwerpproces: “Je mag voor elk project een verhaal creëren, een visie bedenken en het potentieel ervan op de best mogelijke manier laten zien.”

Tijdens haar jeugd in Warschau is Agnieszka altijd geïntrigeerd geweest door architectuur. Ze heeft zich altijd afgevraagd waarom de gebouwen zijn ontworpen zoals ze zijn en is zeer geïnteresseerd in cross-over technologie en ruimtelijk ontwerp: “Architectuur is het creatief oplossen van problemen die voortkomen uit de infrastructuur en technologie, waarvoor je de juiste instrumenten moet gebruiken”, zegt Agnieszka.

“Architectuur heeft de kracht om de toekomst vorm te geven. Paul de Ruiter Architects gaat een richting op waarmee we toekomstbestendige ontwerpen kunnen maken en inspelen op klimaat- en maatschappelijke veranderingen.”

Duurzaamheid en circulariteit bij Paul de Ruiter Architects is wat Agnieszka inspireerde te solliciteren: “Het is erg indrukwekkend dat dit bureau B-corp gecertificeerd is en ik vind het dan ook belangrijk dat meer architectenbureaus moeten proberen om maatschappelijk verantwoord te ondernemen.”