Georgia Taylor-Berry
Georgia groeide op in Australië in een familie van ontwerpers waar creativiteit en het belang van design haar al op jonge leeftijd werden bijgebracht. Op zevenjarige leeftijd tekende ze plattegronden en maakte ze 3D schaalmodellen; haar eigen versie van een poppenhuis. Ze stelde zich altijd voor hoe de gebruikers zich bewogen in en rond haar zelfgemaakte gebouwen als een manier om haar ontwerpen te informeren; vorm volgde functie.
Georgia studeerde aan de University of Western Australia in Perth. Tijdens haar studie was ze erg geïnteresseerd in het integreren van sociale rechtvaardigheid in de architectuur. Tijdens de zomervakanties ging ze op reis. Een van die reizen bracht haar naar India, waar ze werd getroffen door de manier waarop mensen zo publiekelijk en gemeenschappelijk leefden. Ze vroeg zich af wat we daarvan konden leren. Daarom besloot ze het laatste jaar van haar bacheloropleiding te volgen aan de universiteit van Californië, Berkeley. "Amerikaans onderwijs is heel anders dan Australisch onderwijs. Je woont waar je studeert en alle professoren hadden een heel specifieke specialisatie, van wereldwijde armoede tot de sociale constructies van de leerstoel", zegt Georgia. Na haar bachelor ging Georgia terug naar Perth om haar masteropleiding af te ronden, waar ze een hoge onderscheiding kreeg voor haar afstudeeronderzoek dat zich richtte op de aanpak van stedelijke wildgroei in de buitenwijken van Perth.
Na haar studie werkte Georgia voornamelijk in de woningarchitectuur bij Officer Woods Architects in Fremantle. In deze periode hielp ze bij het ontwerpen van een kunst- en cultuurfaciliteit in de woestijn voor inheemse kunstenaars, waar afgelegen inheemse kunstenaars hun verhalen konden schilderen terwijl ze op het platteland bleven.
Na een paar jaar ervaring opgedaan te hebben, reisde ze twee jaar de wereld rond. Ze begon in Noord-Australië, zeilde naar Indonesië en reisde vervolgens over land door onder meer Myanmar, India, Japan, Mongolië en Rusland. Tijdens haar reis ontmoetten zij en haar vriend vele buitengewone architecten die zij interviewden terwijl zij hun gebouwen bezichtigden. Dit culmineerde in een onderzoeksproject genaamd 'Through Cities', een publicatie die de diversiteit van 50 steden in 20 landen onderzocht. In 2018 besloten ze zich te vestigen in Amsterdam, waar Georgia uiteindelijk aan de slag ging bij Paul de Ruiter Architects.
"Paul de Ruiter vertrouwt zijn collega's volledig. Iedereen heeft en bepaald specialisme, wordt goed behandeld en werkt daardoor echt met plezier samen aan het grotere geheel", aldus Georgia.
Georgia werkt graag aan duurzame publieke projecten waar oplossingen gevonden moeten worden voor maatschappelijke vraagstukken, haar werk richt zich op het ruimtelijke snijvlak van de samenleving met haar fysieke, ecologische en culturele omgeving. "Het PDR-team wil een positieve impact hebben op de wereld. Ze zijn zich bewust van de impact die de bouw heeft op het milieu en stellen duurzaamheid centraal in het ontwerpproces."