Paul de Ruiter
2021 PDR Bordei Paul 03 3000

Paul Bordei

Bouwkundig ontwerper

Paul rondde in 2007 zijn post-masteropleiding bouwrestoratie aan de Technische Universiteit in Roemenië af. Vanaf 2018 is hij werkzaam als bouwkundig ingenieur en parametrisch ontwerpspecialist in Nederland. Hij heeft onder andere gewerkt aan het Holland casino in Venlo en de Westfield Mall of the Netherlands in Leidschendam. Paul is gespecialiseerd in Building Information Model design (BIM).

“Als je iets bouwt neem je de natuurlijke omgeving weg, het is belangrijk om dit weer te integreren in het ontwerp. Bij BIM wordt informatie en gegevens verkregen door middel van modellering. Door gebruik te maken van BIM kun je het materiaalgebruik nauwkeurig calculeren waardoor er minder materiaal verloren gaat”, aldus Paul.

In z’n jeugd wilde Paul een kunstenaar worden. Hij hield van schetsen en kwam er al snel achter dat hij erg goed was in geometrie. De ouders van Paul waren bouwkundig ingenieurs en al gauw kwam het onderwerp van architectuur ter sprake.

“Bij Paul de Ruiter Architects is het belangrijk om te werken in een team. Elk teamlid is verantwoordelijk voor het gehele project en elk project heeft unieke kenmerken en uitdagingen.”

Paul vindt de ecologisch en milieucirculaire kijk op ontwerpen bij Paul de Ruiter Architects inspirerend. “Duurzaamheid moet het uitgangspunt zijn van elk ontwerp. We zijn op een punt aangekomen dat we verantwoord met het klimaat moeten omgaan. Duurzame circulariteit, materiaal-, en energiegebruik spelen hierin een belangrijke rol. Bij Paul de Ruiter Architects staat duurzaamheid centraal en wordt tegelijkertijd topkwaliteit geproduceerd”, aldus Paul.

Naast zijn werk als bouwkundige is Paul toegewijd aan het leren van de Nederlandse taal.