Paul de Ruiter
Samuel sq

Samuel Belderink

Junior Architect i.o.

Samuel studeerde Architectuur aan de Hogeschool van Amsterdam waar werkte aan zijn afstudeerproject; een onderzoek naar hoe stadslandbouw succesvol binnen in een gebouw kan worden ingezet. Momenteel volgt hij een master in Architectuur aan de TU Delft.

“Ik ben altijd gefascineerd geweest door technische machines, constructies en gebouwen om mij heen. Als kind vond ik een uitlaadklep in het maken en ontwerpen van allerlei dingen, en terugkijkend was het al vroeg duidelijk dat ik hier later iets mee zou willen doen. Ik heb uiteindelijk voor architectuur gekozen omdat het voor mij een perfecte combinatie van ontwerpen, technische problemen oplossen en werken in teamverband betekent. De combinatie van het creatieve en sociale past goed bij mij.”

Voor Samuel betekent een goed ontwerp dat de functies van een gebouw en de ontwerpkeuzes samen komen in het uiterlijk van een gebouw. Een gebouw krijgt voor hem echt een eigen karakter als er op subtiele wijze vanaf te lezen valt wat de functie is en hoe het systeem werkt.

“De ontwerpen van Paul de Ruiter Architects spreken mij aan omdat ze vooruitstrevend zijn in het toepassen van innovatieve technieken, moderne vormgeving en gebruiksvriendelijkheid. De visie dat duurzaamheid de gebruiker helpt in plaats van hindert is voor mij doorslaggevend geweest om voor dit bureau te gaan werken.”

Bij Paul de Ruiter Architects werkt Samuel voornamelijk aan de conceptfase van een nieuw project. Door middel van het maken van maquettes, schetsen en 3D studies komt hij tot het begin van een nieuw ontwerp.

“De verbondenheid binnen het bureau voelt prettig aan en zorgt ervoor dat ik mij hier volledig thuis voel. Binnen het ontwerpproces is voldoende ruimte en tijd waardoor ik mijn creatieve gedachten kan uitwerken tot een mooi concept”