Paul de Ruiter
Annemiek Bleumink Copyright Paul Bink kopie

Annemiek Bleumink

Zakelijk directeur

Annemiek is sinds 2015 zakelijk directeur bij Paul de Ruiter Architects. Ze studeerde in 2005 af aan de Technische Universiteit in Delft in Architectuur en Bouwtechnologie. Na haar studie werkte ze bij meerdere nationale en internationale bureaus. Zo deed ze onder andere kennis op bij Altoon en Porter Architects in met name commerciële en retail architectuur. Later werkte ze bij Kraaijvanger Architecten, waar ze in 2011 toetrad als (associate) partner. In 2012 werd Annemiek door Europe 40 under 40 verkozen tot één van de belangrijkste opkomende architecten van Europa. Als zakelijk directeur houdt ze zich bezig met het management, de acquisitie en de visie van het bureau. Ook onderhoudt ze het contact met de opdrachtgevers en zorgt ze ervoor dat de projecten juridisch, financieel en procesmatig vlot verlopen.

“In het verleden kreeg ik als partner van een architectenbureau te maken met het bureaumanagement en dat bleek me goed te liggen. Ik ben analytisch en oplossingsgericht ingesteld. Dat is niet alleen belangrijk tijdens het ontwerpen maar ook bij alles wat eromheen komt kijken. Bij Paul de Ruiter Architects is mijn taak hier ervoor te zorgen dat de ontwerpers zich kunnen focussen en dat de teams goed lopen. De werkwijze die we daarbij hebben is heel persoonlijk: ons bureau is kleinschalig, open, transparant en toegankelijk. Ontwerpen doe ik nog minimaal. Daar moet je echt je hoofd voor vrij kunnen maken.

“De vooruitstrevende ideeën ten aanzien van duurzaamheid van Paul de Ruiter Architects spreken mij enorm aan. Die zorgen ervoor dat we een heel divers scala aan uitdagende opdrachten hebben lopen. Dat maakt ook mijn werk elke dag interessant en veelzijdig.”