Paul de Ruiter
Ivo Casadia de bara Copyright Willem Van Den Hoed HR kopie

Ivo Casadio De Barba

Intern architect

Ivo Casadio behaalde zijn bachelor in architectuur en stedenbouw aan de Universiteit van Belgrano in Buenos Aires, Argentinië. Als student van het Double Degree Programme vervolgde hij zijn studie met een Master in Sustainable Architecture aan de Polytechnische Universiteit van Turijn, Italië. In zijn proefschrift getiteld "Can wood be urban?" onderzocht hij in hoeverre hout gebruikt kan worden als bouwmateriaal in stedelijke omgevingen. Tijdens zijn masteropleiding liep hij stage bij het Italiaanse architectenbureau ConzedConzedelle Plane en werkte hij als freelancer aan 3D-modellering en rendering.

Zijn fascinatie voor architectuur en hout begon al op jonge leeftijd, beïnvloed door het feit dat zijn ouders in de bouw werkten. Hij groeide op in Patagonië (San Carlos de Bariloche) en bracht veel tijd buiten door, wat leidde tot een sterke band met de natuur. Hout als materiaal heeft hem altijd geïntrigeerd, niet alleen vanwege het natuurlijke karakter, maar ook door de mogelijkheden die hout biedt om CO2 te reduceren. Bijvoorbeeld door de opslagcapaciteit van hout en de mogelijkheid tot hergebruik. Ivo gelooft dat architectuur een positieve en duurzame impact kan en moet hebben op het milieu.

Een van de organisaties die hij in zijn proefschrift als inspiratiebron noemde, was Paul de Ruiter Architects. Ivo: "Ik voelde me vooral aangetrokken tot het bureau vanwege onze gedeelde waarden: in de projecten van PDRA, maar ook in de materialen die ze gebruiken in hun ontwerpen en hoe het team met elkaar omgaat”.