Paul de Ruiter
Julius

Julius Klatte

Architect

Julius is cum laude afgestudeerd in Architectuur en Bouwtechnologie aan de TU Delft. Hij heeft brede ervaring , variërend van grootschalige nieuwbouw en renovatie van monumenten tot particuliere woningen, interieur- en meubelontwerp en productontwikkeling. Julius heeft eerder gewerkt bij het internationaal gerenommeerde Wiel Arets Architects en was hoofdredacteur van The Architecture Annual aan de TU Delft.

"Ik heb van jongs af aan interesse gehad in gebouwen en de stad. Wat mij aanspreekt in architectuur is dat je een brede blik ontwikkelt. Van kunsthistorie tot de nieuwste technologische ontwikkelingen, van de structuur van een stad tot de textuur van een materiaal, en van een voor mensen comfortabel klimaat tot een gevoel van geborgenheid of spanning.“

Bij Paul de Ruiter Architects is Julius verantwoordelijk voor uiteenlopende grote projecten, van concept tot oplevering. Zoals de duurzame terminal van Lelystad Airport, de Hogeschool Fontys en de woontorens The Waldorp Four in Den Haag. Een diversiteit aan opgaven stimuleert hem om de wereld blijvend nieuwsgierig te bekijken. Bij de aanvang van een ontwerpopdracht betekent dat een onderzoekend dialoog met de opdrachtgever en het analyseren van de belangrijkste vragen.

“In een project hangt veel af van het contact met de opdrachtgever en bewoners of gebruikers. De mooiste projecten ontstaan wanneer we in staat zijn om anderen te betrekken bij de ideevorming en te enthousiasmeren voor het ontwerp. Enerzijds ontwikkel je als architect een visie, waarmee je alle betrokkenen de weg wijst – anderzijds moet je ook flexibel genoeg zijn om bij veranderende ideeën of beperkingen terug te gaan naar de tekentafel en een ontwerp bij te sturen. De kunst is om de samenhang tussen alle ontwerpbeslissingen te overzien, zodat het ontwerp bij elke stap beter wordt.”

Met het team van Paul de Ruiter Architects deelt hij de liefde voor innovatieve architectuur, intrinsieke schoonheid en de waardering voor alles wat leeft.

“Bij de Paul de Ruiter Architects ben ik op mijn plek. Dit komt door de kwaliteit van het werk, de intelligente benadering van projecten en het sterk verbonden team. Die band heeft te maken met een gedeeld gevoel voor esthetiek, maar ook met een breder idee van verantwoordelijkheid voor het welzijn van mensen en onze omgeving. Die sympathieke benadering van de wereld is merkbaar binnen het bureau en de projecten die we ontwerpen.”