Paul de Ruiter
Selin Kaya Copyright Willem Van Den Hoed HR

Selin Kaya

Intern architect

Selin behaalde haar bachelor in Art & Design aan de MEF Universiteit in Istanbul, Turkije. Haar eerste stage volbracht ze in Antalya, waar ze deelnam aan archeologische opgravingen. Vervolgens verhuisde ze naar Rotterdam om stage te lopen bij het architectenbureau BOARD. Vanaf oktober 2023 is ze gestart met haar stage bij Paul de Ruiter Architects, die in totaal zes maanden zal duren.

Tijdens haar studie ontdekte ze dat je met design en architectuur de omgeving kan aanpassen en beïnvloeden. In de praktijk ondervond ze hoe complex een gebouw kan zijn. "Mijn blik op ontwerpen is nu veranderd. Bij elk gebouw zie ik niet alleen de gevel, maar ook de complexiteit van elk detail en de noodzaak dat elk onderdeel toekomstbestendig is."

Een van de redenen waarom ze ervoor koos om bij Paul de Ruiter Architects stage te lopen, is de sterke nadruk op duurzaamheid: "Duurzaamheid is niet alleen terug te zien in de ontwerpen van Paul de Ruiter Architects; het is verweven in het DNA van ons kantoor, van de manier waarop we met elkaar omgaan tot de inrichting van onze werkplek.