Paul de Ruiter
2022 PDR P6 Thys 04 3500

Thys Schreij

Architect

Thys heeft in 2005 zijn master in Architecture and Urban Planning behaald aan de TU Delft. Na zijn studie is hij werkzaam geweest bij verschillende architectenbureaus en als ZZP’er. Zo heeft hij gewerkt bij Architectuurstudio Herman Hertzberger en UNStudio. Sinds maart 2022 is hij werkzaam als Architect in het Paul de Ruiter team.

Als kind en tiener knutselde Thys al graag: “Tijdens een handvaardigheid les kreeg ik de opdracht om een maquette te maken, waarop de leraar enthousiast reageerde. Ik wist dan ook vanaf jongs af aan dat ik architect wilde worden.”

Thys heeft als architect aan verschillende projecten gewerkt, waaronder het energieleverende onderwijsgebouw Echo van de TU Delft. “Tijdens dit project heb ik veel geleerd. Het was een echte uitdaging, waarbij we de energiebehoefte hebben beperkt middels een innovatief klimaatsysteem terwijl duurzame energie op locatie wordt opgewekt. Het gebouw heeft een hoge mate van flexibiliteit, veel daglicht, goede akoestiek dat gezamenlijk zal leiden tot een gezond binnenklimaat en tot kwalitatief onderwijs voor de gebruikers op lange termijn.”

Hij is al ruime tijd geïnteresseerd in duurzaamheid, een kenmerkend aspect van de architectuur van Paul de Ruiter Architecten. De gedachte dat gebouwen niet alleen energie moeten leveren in technische zin, maar ook energie moeten leveren in menselijke zin sluit erg aan bij zijn eigen visie over architectuur.

Thys is een gedreven architect met uitgebreide technische kennis en inzicht. Hij heeft ruime ervaring in alle fasen van een project en in het realiseren van complexe gebouwen. Hij beschouwt het ontwerpproces als even belangrijk als de daadwerkelijke uitvoering ervan. Het is zijn passie om krachtige concepten te vertalen naar innovatieve, duurzame architectuur, met een groot gevoel voor engineering, materialisering en afwerking.

De open werkcultuur en horizontale organisatie van Paul de Ruiter Architects spreekt Thys erg aan: “Je krijgt de verantwoordelijkheid, waarbij je snel sociaal contact legt en tegelijkertijd iemand vakinhoudelijk kan aanspreken.”