Paul de Ruiter
2022 PDR P6 Yamoh 02 3500

Yamoh Rasa

Bouwkundig ontwerper

Yamoh heeft in een relatief korte tijd heel wat figuurlijke meters gemaakt: hij werkte tijdens zijn studie Bouwkunde aan de Haarlemse Hogeschool InHolland bij een klein ingenieursgebouw, studeerde af bij MVSA Architecten en behaalde vervolgens zijn diploma in 2016. Hierna is hij bij NACO in Den Haag aan de slag gegaan als BIM Engineer en behaalde Yamoh aanvullende certificaten voor Wiskunde en Engels zodat hij kon starten met de Masteropleiding Architectuur aan de Technische Universiteit in Delft. Tijdens deze opleiding heeft Yamoh bij UN Studio en Tangram als BIM Engineer en Projectcoördinator gewerkt.

“Wat mij het meest interesseert in architectuur is het proces van concept naar uitvoering gecombineerd met het creatieve aspect ervan. Dit is dan ook precies het gebied waarin ik mezelf verder wil ontwikkelen. Daarnaast werk ik graag met klanten en vind ik het een uitdaging om alle wensen, mogelijkheden en wetgeving zo goed mogelijk met elkaar te verbinden.”

Yamoh heeft zich gespecialiseerd in BIM en Automatisering van Data middels Autodesk Dynamo en hoopt later dit jaar af te studeren aan de TU Delft.

“Als onderdeel van goede architectuur vind ik duurzaamheid in de gebouwde omgeving heel erg belangrijk. De architecten bij Paul de Ruiter zijn goed in beide. Ik vind het heel gaaf om onderdeel te zijn van een team dat zo bevlogen is van architectuur en de kans te krijgen om aan inspirerende projecten te kunnen werken.”

Bij Paul de Ruiter Architect is Yamoh betrokken bij o.a. de Waldorp Four en Oostenburgereiland.