Paul de Ruiter
News
Kraemerschoolpdrwebsite

Burgemeester Halsema opent officieel de deuren van Amsterdamse Prof. Dr. H. Kraemerschool en onthult nieuwe naam

22 maart 2019 Opening

Op vrijdag 22 maart om 14:00 uur zal burgemeester Femke Halsema officieel de deuren openen van de voormalige Prof. Dr. H. Kraemerschool in Osdorp. Tevens zal zij de nieuwe naam, IKC Het Talent, onthullen. Het Amsterdamse Paul de Ruiter Architects ontwierp in opdracht van AMOS een duurzaam schoolgebouw met slimme energievoorzieningen en extra veel speelruimte om zo een gezonde en kansrijke leeromgeving te waarborgen. Het Integraal Kind Centrum (IKC) is uniek in de stad. Als Frisse School (Klasse B) verhoogt het bovendien het welzijn en het prestatieniveau van docenten en leerlingen.

Feestelijke opening

Het nieuwe duurzame gebouw van IKC Het Talent, dat zich aan de Notweg 36 in Osdorp bevindt, zal vanmiddag om 14:00 uur feestelijk geopend worden door burgemeester Femke Halsema. Zij zal ook de nieuwe naam onthullen. Aansluitend het officiële gedeelte kunnen genodigden ook een kijkje in het nieuwe schoolgebouw nemen dat uit 14 lokalen bestaat en een bruto vloeroppervlak van 1.820 m² heeft.

Over IKC Het Talent

IKC Het Talent is een Integraal Kind Centrum voor kinderen van 2 t/m 12 jaar. Een echte buurtschool met veel aandacht voor de brede talentontwikkeling van kinderen, zowel onder schooltijd als daarbuiten. Ook voor ouders is er een ruim aanbod van activiteiten, waarmee zij op verschillende manieren betrokken kunnen zijn bij de ontwikkeling van het kind. De school werkt vanuit een Oecumenische traditie waarbij respectvol en open omgaan met verschillen een belangrijk uitgangspunt is.

Gezonde leeromgeving

IKC Het Talent is een Frisse School (Klasse B) waarin de prestaties en de gezondheid van leerlingen en medewerkers optimaal gestimuleerd worden. In de gevel zijn grote te openen delen aangebracht, waardoor er enerzijds direct contact met de buitenruimte is, maar ook gedurende het jaar zoveel mogelijk natuurlijk geventileerd kan worden. Door een slim vraag gestuurd ventilatiesysteem worden de onderwijsruimtes bovendien op een zeer energiezuinige wijze efficiënt van frisse ventilatielucht voorzien. Door de energiezuinige klimaatinstallatie, de onderhoudsarme materialisering en duurzame technieken is het schoolgebouw duurzaam en toekomstgericht.

Meer speelruimte

Het gebouw bestaat uit een compacte begane grond met daarboven twee verdiepingen die het gebouw oversteken. Hierdoor is extra veel speelruimte rondom de school gecreëerd. De overstekken dragen bij aan de herkenbaarheid van het gebouw, daarnaast ontstaan door de overstekken beschutte (speel)plekken bij mindere weersomstandigheden. De drie verdiepingen worden door de centrale trap in het hart van het gebouw met elkaar verbonden. Op de begane grond bevinden zich de VVE ruimtes (Voor- en Vroegschoolse Educatie), de ouderkamer, het speellokaal, de docentenkamer, de conciërge en een aantal ondersteunende ruimtes. De leerpleinen en de stafruimtes zijn aan de zuidzijde geplaatst, de lokalen in de bovenverdiepingen zijn gelegen aan de oost-,west- en noordgevel.

Lees hier meer over IKC Het Talent

Deel deze pagina