Paul de Ruiter

HELIX

Duurzaam kantoorgebouw met bijzondere architectonische uitstraling

002b Helix Ossip
1640 MARS Interieurarchitecten3
AM847012mb
1640 MARS Interieurarchitecten5
1640 MARS Interieurarchitecten
Helix 2
Helix 3
Helix 4
1 / 8

In opdracht van gebiedsontwikkelaar AM ontwierpen wij het nieuwe multi-tenant kantoorgebouw Helix in Utrecht Leidsche Rijn. Helix ontworpen voor bedrijven die op zoek zijn naar een werkomgeving met een gezond binnenklimaat en een bijzondere architectonische uitstraling. Hiermee speelt het ontwerp in op de toenemende behoefte van huurders en gebouweigenaren naar gezond stedelijk werken in een toekomstbestendige omgeving op een goed bereikbare locatie. De spiraalvormige trap geeft het gebouw zijn unieke verschijningsvorm.

Thema's:
Kantoren, GPR, WELL Building Standard

Het ontwerp van Helix sluit naadloos aan op de koers van AM om in te zetten op de gezondheid van werk- en woonomgevingen. Het gebouw heeft dan ook bij oplevering een duurzame GPR-score van acht en is aangemeld voor WELL Building Standard. Deze duurzame certificeringsnorm richt zich specifiek op gezondheid en welzijn van de gebruikers van het gebouw.

Het kantoorgebouw omvat ruim 10.000 m2 verhuurbare vloeroppervlakte, vier kantoorlagen en twee inpandige parkeerlagen met ruimte voor circa 150 auto’s. De komst van het multi-tenant kantoorgebouw geeft een flinke impuls aan het noordelijke centrumgebied van Leidsche Rijn en is daarmee een belangrijke ontwikkeling voor het kantorengebied.


"Helix heeft bij oplevering een duurzame GPR-score van acht en is aangemeld voor WELL Building Standard"

Gezond stedelijk werken

Helix is een duurzaam kantoorgebouw dat bijdraagt aan een gezonde levensstijl. Het gebouw combineert inspirerende ruimtes waar mensen prettige kunnen werken, ontspannen en elkaar gemakkelijk kunnen ontmoeten.

De iconische spiraalvormige trap in het atrium – zichtbaar vanaf de snelweg – is het hart van het gebouw en stimuleert beweging. Daarnaast draagt de trap bij aan een gevoel van verbondenheid tussen de medewerkers van de verschillende bedrijven die hier gaan werken. Door een transparante glazen gevel, een patio en twee grote atriums met glazen daken kan natuurlijk licht tot diep in het gebouw doordringen. Aan de straatkant van het gebouw bevindt zich een levendige plint met een uitnodigende lobby, een restaurant en een vergadercentrum."Het gebouw combineert inspirerende ruimtes waar mensen prettige kunnen werken, ontspannen en elkaar gemakkelijk kunnen ontmoeten"

Efficiënt ontwerp

Het efficiënte ontwerp zorgt voor een minimaal gebruik van bouwmateriaal en maakt het interieur tevens flexibel aanpasbaar waardoor Helix eenvoudig kan inspelen op eventuele wisselende behoeften van de huurders.

Helix is in het tweede kwartaal van 2021 opgeleverd.

Project details

Gegevens

Naam en plaats Helix, Utrecht
Bruto vloeroppervlak 10.000 m2
Programma multi-tenant kantoorgebouw, parkeergarage
Start bouw Maart 2019
Oplevering Tweede kwartaal 2021
Name and location Helix Utrecht

Ontwerpteam

Opdrachtgever AM Real Estate Development B.V.
Ontwerp Paul de Ruiter Architects
Project architect Paul de Ruiter
Project team Michael James Lucas, Alex Pieterse, Joris Korbee, Sylvia Hendriks, Milda Kulviciute, Jolien Bruin, Mark Homminga, Noud Paes
Aannemer BAM
Adviseur constructie SWINN - the structural engineers
Adviseur installaties ILEX - installatiemanagement BV
Photographer MARS Interieurarchitecten

Deel deze pagina