Paul de Ruiter

Het Arison Maritime Center

Maritieme training in de duinen

1410 Pd R Walter Herfst 21601s
Arison 0
1410 Pd R Walter Herfst 21476
Arison 2
Arison 3
1410 Pd R Walter Herfst 21830s PDR Bewerkt
1410 Pd R Walter Herfst 20724 PDR Bewerkt 3
1410 Pd R Walter Herfst 21850s
1410 Pd R Walter Herfst 21821
Arison slider 2 1
Arison slider 0 4
Arison slider 0 1
Arison slider 0 2
Arison 1
Arison slider 1 0
Arison slider 1 1
1 / 16

Carnival Corporation & plc Group, ‘s werelds grootste cruisevaartbedrijf heeft ons in een Design & Build constructie opdracht gegeven tot het ontwerp van een state of the art trainingscampus, het Arison Maritime Center, in Almere DUIN. De Carnival nautische en technische officieren van over de hele wereld ontmoeten elkaar tijdens trainingsweken in de CSMART Academy en verblijven in het bijbehorende CSMART Hotel. De campus van het Arison Maritime Center is zo ontworpen dat er in de toekomst ruimte is voor uitbreiding met nog eens twee gebouwen.

Thema's:
Kantoren, Onderwijs, Hotels, Design & Build, LEED

Geavanceerde trainingsfaciliteiten

De CSMART Academy traint jaarlijks 6.500 nautische en technische officieren gedurende circa een week op het gebied van maritieme veiligheid, duurzaamheid en operational excellence. Hierdoor wordt de ‘next level’ veiligheidsstandaard voor de wereldwijde cruisevaart gezet. De grootste trainingsfaciliteit ter wereld beschikt over de meest technologisch geavanceerde real-size brug- en machinekamer simulatoren die normale omstandigheden, maar ook minder vaak voorkomende en zelfs riskante situaties nabootsen.

Gezonde leeromgeving

De focus van de LEED- Gold CSMART Academy ligt op een gezonde leeromgeving om maximale prestaties te stimuleren. Veel frisse lucht, een stabiel binnenklimaat, verantwoorde materialen, perfecte akoestiek en goede daglichttoetreding zorgen voor een optimale leeratmosfeer. Het gebouw heeft een overzichtelijke structuur en een rustgevende uitstraling om de gebruiksvriendelijkheid zoveel mogelijk te bevorderen.

Eén met het duinlandschap

Het ontwerp van de CSMART Academy bestaat uit de stapeling van twee werelden in het landschap van DUIN te Almere. Ondergronds zijn de vier real-size simulatoren in het duinlandschap geplaatst, boven de grond steken drie transparante verdiepingen uit. Het centrale atrium verbindt als sociale hart de onder- en bovengrondse lagen. In de transparante plint zijn de entree en ontmoetingsruimte en diverse technische workshops gesitueerd, de conferentie-, leer- en trainingsruimtes bevinden zich op de eerste verdieping en de bovenste verdieping wordt met name gebruikt als werkruimte voor het eigen personeel.

CSMART Hotel

Het bijbehorende CSMART Hotel met ondergrondse parking is met de Academy verbonden via zowel een ondergrondse corridor als een bovengronds duinpad. Het 4-sterren Hotel bestaat uit veertien hotelverdiepingen, waarvan twee ondergrondse verdiepingen dienen als opslag- en parkeerruimtes. De begane grond huisvest de receptie, een groot restaurant en een gym, de elf transparante hotellagen hierboven beschikken over 176 ruime hotelkamers met fantastisch uitzicht over het IJmeer of Almere. Alle faciliteiten zijn dicht bij elkaar in hetzelfde gebouw ondergebracht voor extra comfort en rust na een intensieve trainingsdag.

Transparante architectuur

De architectuur van de beide gebouwen ademt transparantie dankzij de volledig glazen gevels. Kenmerkend is het contrast tussen de donkerkleurige tinten van de Academy en de lichte uitstraling van het Hotel. De luifels van aluminium cassettes dragen bij aan de krachtige architectuur van de gebouwen. Dankzij de luifels wordt opwarming voorkomen, maar blijven het panorama uitzicht en de lichtinval in tact.

Luifels met een flinke overhang beschermen de transparante glazen gevel tegen zonlicht en opwarming terwijl er overal genoten kan worden van panoramisch uitzicht over de prachtige omgeving.

LEED GOLD

CSMART Academy trainingscampus voldoet aan hoge milieu- en duurzaamheidsstandaarden om een toekomstbestendige leeromgeving te garanderen. Er is sterk ingezet op de ecologische kwaliteit van de campus in het duinlandschap. Het duurzame klimaatsysteem zorgt voor een gezond klimaat én een zeer zuinig verbruik. Middels simulaties en 3D BIM is een optimale balans bereikt tussen een gezond binnenklimaat en een energiezuinig gebouw. Het project is gewaardeerd met een LEED Gold duurzaamheidscertificaat.

Project details

Gegevens

Bruto vloeroppervlak 10.093m² Trainingscentrum, 12.875m² Accommodatie & Parkeren
Programma Campus met trainingscentrum, hotel en parkeergarage
Start ontwerp Maart 2014 (Trainingscentrum), Juli 2014 (Accommodatie & Parkeren)
Start bouw Januari 2015
Oplevering Juli 2016
Locatie Almere

Ontwerpteam

Opdrachtgever Carnival Corporation & PLC
Ontwerp Paul de Ruiter Architects bv
Project architecten Paul de Ruiter & Noud Paes
Project team Marieke Sijm, Christian Quesada van Beresteyn, Lionel Nascimento Gomes, Mark Maas, Mark Homminga
Adviseur constructie Van Rossum
Adviseur installaties Deerns
Adv. duurzaam bouwen Deerns
Adviseur bouwfysica Deerns
Landschapsarchitect ZUS
Stedenbouwkundige BVR
Design & Build aannemer Dura Vermeer
Communicatie advies BIUM
Installateur Hollander Techniek
Interieur architect Carnival Corporation PLC & Paul de Ruiter Architects
Fotografie Pieter Kers, Walter Herfst

Deel deze pagina