Paul de Ruiter
PDR poetretten Barbara V2

Barbara de Groot

Architect

Barbara is afgestudeerd in Architectuur aan de TU Delft bij de afstudeerstudio Heritage & Architecture en heeft als student assistent gewerkt voor de afdeling Architectural Engineering.

"Een van de grootste uitdagingen in Nederland is de verduurzaming van de bestaande bebouwing. Vanuit mijn ervaring bij de afstudeerstudio Heritage & Architecture heb ik geleerd dat bijna elk gebouw door middel van een zorgvuldige analyse en innovatie tot een duurzaam en toekomst bestendig gebouw kan worden getransformeerd."

In haar afstudeerproject deed ze onderzoek naar ‘urban ecology’, oftewel stedelijke ecologie. Urban ecology gaat ervan uit dat de stedelijke omgeving en zelfs de gebouwen bij kunnen en moeten dragen aan het stimuleren van onze ecosystemen en biodiversiteit. Dit heeft naast ecologische voordelen ook een positieve impact op het welzijn van de mensen in de stad.

"De visie van Paul de Ruiter Architects sluit hier naadloos op aan. Zowel het team als het gebouw waarin we zitten straalt deze wil om de wereld te verbeteren uit en daarin voel ik me goed thuis."