Paul de Ruiter
Joris Korbee Thumb

Joris Korbee

Architect

Tijdens zijn studie architectuur aan de Technische Universiteit Delft maakte Joris als stagiair al kennis met Paul de Ruiter Architects. Na het behalen van zijn master kwam hij in overleg met Paul kort terug bij het bureau, waarna hij voor twee jaar vertrok naar Zuid-Chili om zich bij een klein maar invloedrijk architectenbureau te specialiseren in houtbouw. Bij dit bureau, Edward Rojas Arquitectos, dat in 2016 de nationale architectuurprijs van Chili won, heeft Joris veel projecten geleid en nauw samengewerkt met opdrachtgevers. Hier heeft hij bijgedragen aan verschillende projecten, van particuliere woningen tot openbare gebouwen zoals musea en kerken, waarbij hij van de begin- tot de eindfase betrokken was.

Tegenwoordig werkt Joris weer bij Paul de Ruiter Architects in Amsterdam. Hij is betrokken bij het ontwerp van nieuwe projecten en tenders en voert uiteenlopende duurzaamheidsstudies uit voor diverse (renovatie)projecten.

“Ik ontwerp graag met mensen en voor mensen. Zo duurzaam mogelijk. De cultuur bij Paul de Ruiter Architects sluit daar perfect op aan. Hier wordt duurzaamheid technisch én sociaal geïnterpreteerd. Zowel in onze ontwerpen als binnen het bureau zelf staat naast innovatie ook de mens centraal. We nemen de tijd voor elkaar en onze opdrachtgevers. Iedere inbreng wordt serieus genomen en gewaardeerd. Die prettige samenwerking en aandacht voor elkaar zie je terug in onze ontwerpen. Het heeft een positieve invloed op onze architectuur en oefent daarmee uiteindelijk ook een positieve invloed uit op de gebruikers van het gebouw en de omgeving. En dat is precies wat ik met mijn werk hoop te bewerkstelligen.“