Paul de Ruiter
2022 PDR7 Joyce 01 4000

Joyce Bakker

Junior Architect i.o.

Joyce is in september 2022 begonnen aan de Academie van Bouwkunst in Amsterdam. Tijdens deze 4-jarige opleiding wordt zowel theorie als praktijk gecombineerd en ze hoopt in 2026 haar architectentitel te behalen. Naast haar opleiding is Joyce sinds Augustus 2022 werkzaam als Junior Architect bij Paul de Ruiter Architects.

Tijdens haar pre-master heeft Joyce het ‘TMBR huis’ ontworpen, een gebouw enkel bestaande uit hout. Dit heeft uiteindelijk voor een grote interesse in houtbouw gezorgd: “Gebouwen bestaande uit hout kunnen qua stevigheid identiek worden ontworpen als betonnen gebouwen, echter is het gebruik van hout veel duurzamer. Ik vind dan ook dat de toekomst in duurzame constructie in de houtbouw ligt.”

Op dit moment houdt Joyce zich ook bezig met hoe ecologische systemen kunnen worden geïntegreerd in de moderne technologie. “Duurzame innovatie is haalbaar op zowel constructief als financieel niveau. Hiervoor moeten we kijken naar wat inheemse systemen kunnen vertellen over wat er in de huidige technologie nodig is om goede en sterke constructies te maken die vergelijkbaar zijn met betonstructuren, zonder dat dit een grote impact op de natuur heeft en dus een stuk duurzamer is”, aldus Joyce.

Joyce heeft het naar haar zin in het team: “Vanaf het begin word ik als een volwaardig teamgenoot behandeld. Ook krijg je gelijk bepaalde verantwoordelijkheden toegewezen.” Voor Joyce, afkomstig uit Friesland, voelt het Paul de Ruiter Architects team als een “Mienskip”, een Friese benaming voor een gemeenschapsgevoel, waarbij men dezelfde waarden en gezamenlijke doelen wil behalen. Daarnaast is duurzaamheid, in combinatie met de strakke en moderne projecten iets waar zij zich op ontwerpniveau aan identificeert.