Paul de Ruiter
2022 PDR7 Marina 03 4000

Marina van Goor

Interieur ontwerper

Na een carrière als ondernemingsrecht jurist bij “De Brauw Blacktone Westbroek” besloot Marina een switch te maken naar de wereld van interieur en design. Bij de Gerrit Rietveld Academy in Amsterdam (designLAB) werd ze aangenomen. Vanaf haar afstuderen heeft ze haar eigen ontwerpstudio in Amsterdam en werkt ze op projectbasis met verschillende opdrachtgevers. Daarnaast is Marina tutor Transformation- en Product design aan de Willem de Kooning Academy Art & Design in Rotterdam en is zij verbonden aan Artemis Academie, Hogeschool voor trendforecasting, styling en art direction. Sinds drie jaar is Marina als interieurontwerper ook verbonden aan Paul de Ruiter Architects.


Zij werkt vanuit dezelfde waarden als PDR en richt zich op een duurzaam interieur waarbij het geluk en de gezondheid van mensen centraal staan. Verbinding maken met de natuur, het toepassen van natuurlijke zachte en harde materialen, esthetische vormgeving, onderbouwd kleurgebruik zijn vanzelfsprekende uitgangspunten zijn voor een goede werk/leefomgeving.

“Bij het Paul de Ruiter team staat vormgeving en functionaliteit gelijk. Het een doet niet onderaan het ander. Op vormgeving zit enorm veel schoonheid en in de functionaliteit zit veel kwaliteit”, aldus Marina. Zo heeft ze onder andere het interieur ontworpen van het nieuwe multifunctionele onderwijsgebouw van de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

“Er is altijd ruimte voor intensief overleg bij Paul de Ruiter Architects zowel binnen het team als met de opdrachtgevers. Er wordt echt de tijd genomen om tot de kern van een ontwerpvraag te komen, waardoor we efficiënt het ontwerpproces kunnen inrichten ”


“Overal vind je de waarde van duurzaamheid terug. Ik krijg dan ook alle ruimte om de duurzame gedachte zoveel mogelijk te vertalen in het interieur”, aldus Marina.