Paul de Ruiter
Milda

Milda Auksele

Architect

Milda behaalde haar bachelor Architectuur aan de Vilnius Gediminas Technical University in Litouwen en studeerde vervolgens cum laude af aan de Technische Universiteit van Delft. In deze periode deed ze ervaring op bij prestigieuze bureaus als SeARCH Architecture and Urban Planning in Amsterdam, A2SM in Litouwen en Arkkitehdit Mauri Korkka Kirsti Ratanen in Finland.

“Het studeren, lesgeven en werken in drie verschillende landen heeft me veel geleerd over de verschillende facetten van architectuur. De bijzondere aandacht voor houtstructuur, vakmanschap en natuurlijke materialen in Finland heeft mijn interesse gewekt voor materialisatie en duurzaamheid. In Nederland heb ik me verder verdiept in de duurzame benadering van architectuur.”

Bij Paul de Ruiter Architects brengt Milda deze internationale kennis en ervaring samen in krachtige ontwerpen.

"Naast duurzaamheid en materialisatie ben ik ook gefascineerd door de invloed van architectuur, met name in het onderwijs, op de kwaliteit van mensenlevens. Bij Paul de Ruiter werken we aan diverse onderwijsprojecten, waarbij ons streven is ruimten te creëren die nieuwe manieren van leren en samenwerken stimuleren. Hierbij pas ik graag mijn ervaringen als docent toe. Zoals bij het nieuwe Fontys gebouw, wat een goed voorbeeld is van een toekomstbestendige leeromgeving. Het is een uitnodigend gebouw geworden waar ontmoeting centraal staat: met elkaar én met de omgeving.”